Høstregnet har gjort strømmen rimeligere

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mens fyllingsgraden i vannkraftmagasinene går opp, er strømprisene på vei. Prisene har falt kraftig de siste to ukene.

DEL

(Hadeland) Forrige uke regnet det flere terawattimer (TWh) ned i vannkraftmagasinene våre, som gir drivstoff til Norges 1.600 vannkraftverk. Fyllingsgraden økte med fire prosentpoeng til nærmere 70 prosent, mens normalen for årstiden ligger rundt 85 prosent, viser tall fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE),

– Dette hjelper godt på kraftproduksjonen i Norge, som består av 96 prosent vannkraft. De store nedbørsmengdene påvirker også strømprisene, som er redusert med rundt 40 prosent de siste to ukene, sier rådgiver Lars Ragnar Solberg i Energi Norge.

Tall fra strømbørsen Nord Pool viser at innkjøpsprisen på strøm er redusert fra nærmere 60 øre per kilowattime den andre uka i september, til 35,5 øre i dag. Beregnet tilsig til magasinene for uke 37 var hele 5,8 TWh – over det dobbelte av normalen.

Også inneværende uke er det ventet mye nedbør, med et tilsig på 4,1 TWh, noe som er 50 prosent over normalen. Magasinfyllingen er høyest på Østlandet, mens den er lavest i Nord-Norge. (ANB-NTB)

LES OGSÅ: Er du forberedt hvis strømmen går? Her er noen tips og råd

Sa du nei til smartmåler? Nå kommer regningen 

Artikkeltags