Alle skal ha fått tilbake strømmen i løpet av natta

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Fortløpende oppdateringer nedover i artikkelen.

Klokka 17.40: Eidsivas nettkart over pågående strømbrudd, viser at 1655 av deres kunder er berørt. Det er i hovedsak kunder i Vestre Toten som mangler strøm i øyeblikket, og brorparten av disse i området rundt Einavatnet. Videre gjelder det to områder henholdsvis vest og øst for Breiskallen, hvorav det vestlige er ved Skansen i Gjøvik kommune.

Vokks har et tilsvarende kart som viser to strømfeil i Søndre Land klokka 17.40. Her er 961 kunder berørt.

Klokka 18 melder Vokks at også 152 kunder i Nordre Land har strømfeil. Samtidig indikerer Eidsiva at feilen øst for Breiskallen er løst.

Klokka 19 viser Vokks-kartet at 745 av deres kunder er strømløse. Selskapet rapporterer om én feil i Etnedal, én i Nord-Aurdal, én i Snertingdal, tre i Nordre Land og tre i Søndre Land. Antall strømløse Eidsiva-kunder i Vestoppland er klokka 19 redusert til 175. Noen av disse ved Skansen, de øvrige på østsida av Einavatnet.

Klokka 20 har Eidsiva løst problemet ved Skansen, men har fortsatt 58 strømløse kunder på østsida av Einavatnet. Vokks har i skrivende stund 566 strømløse, hvorav de fleste i Søndre Land.

Klokka 20.40 har Eidsiva nye problemer i området rundt Einavatnet, der hele 1198 kunder er blitt strømløse igjen. Vokks har nå 402, fordelt med 261 i Søndre Land og 141 i Nordre Land.

Klokka 21.20 har alle Eidsiva-kunder i distriktet fått tilbake strømmen, ifølge selskapets interaktive avbruddskart. Vokks må fortsette sin linjeopprydding ei stund til. De har 526 strømløse for øyeblikket.

«Vi har veldig mange større feil og må prioritere disse fortløpende. Mindre, lokale feil må derfor bero inntil videre. Vi beklager ulempene våre strømbrudd medfører», skrev Vokks på sin Facebook-side i kveld.

I kommentarfeltet har en melkebonde på Veståsen i Nordre Land uttrykt bekymring:

«Håper dere prioriterer linja på Veståsen. Har ikke fått mjølka og dyra får ikke vann», skrev hun i 21.30-tida.

Det framgår under kommentaren at bonden har fått svar fra Vokks i privat melding.

«Prioritėr de med fjøsdyr! Vi andre klarer oss. Ære være dere som er ute i felten», skriver en annen landing.

Klokka 22.20 viser avbruddskartet hos Vokks hele 1570 strømløse kunder. 1270 av dem i Søndre Land.

Klokka 22.55 har Vokks 1264 strømløse kunder, hvorav 1069 i Søndre Land. Eidsiva har også fått en utfordring igjen, med 97 strømløse i Vestre Toten.

Klokka 07.15: Vokks har ingen feil på nettet, og de siste fikk tilbake strømmen like før klokka 06 fredag morgen. Vokks melder at og situasjonen virker mer stabil. – Vi vil ha fokus på lokal feilretting så snart det blir lyst. Bemanningen er noe redusert pga ekstra stor arbeidsmengde de siste dagene, opplyser de.

Heller ikke på Eidsiva sitt nett skal noen husstander være berørt av strømbrudd.

Artikkeltags