Fremskrittspartiets stortingsrepresentant fra Oppland har vært på ett eneste politisk besøk i fylket siden han ble valgt inn. Nå sier han til Nettavisen at han håper å bli invitert til flere besøk i fylket han ble valgt inn fra. Det framstår ganske tafatt av partiveteranen, om han ikke har noen saker, interesser eller spørsmål på vegne av valgkretsen som gjør at han har planer for å treffe berørte innbyggere. Nå har rett nok Hagen vært sykemeldt en periode, men fortsetter dette slik, stilles partiets nominasjon i Oppland i et enda mer spesielt lys.

Landsmøter derimot, er kanskje mer Hagens hjemmearena. Der fikk Fremskrittspartiets delegater fredag møte en skarp partileder i landsmøtetalen. Denne gang var det Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum som fikk gjennomgå. Sylvi Listhaug holder seg ikke for god til å harselere og sette kallenavn på folk, og snakket blant annet om «Kalkulator-Trygve» og «Onkel Skrue». Listhaug håper selvsagt folk allerede har glemt de seks årene Frp selv satt med finansministeren og måtte føre seg i tråd med ansvaret dette innebærer. I så fall har jo folk kanskje også glemt alle gangene Frp satte opp elavgiften i denne regjeringen. Men noen husker selvsagt både dette og hvordan Frp i regjering var for både høyere strømpriser og omdiskuterte utenlandskabler.

Dette er selvsagt vrient å komme unna. Derfor er den enkleste formen for kritikk å si at strømhjelpen kommer for sent og er for lav, og så bare håpe at det er kallenavnene og det politiske fiendebildet som ble tegnet opp, folk husker fra talen.

Og det er fullt forståelig at det er Sp Listhaug hamrer løs på. Fordi en stor del av Sps framgang ble hentet fra nettopp Frp. Men protestvelgere har det med å heie mest på de som er i opposisjon. Nå er mange av dem tilbake hos Listhaug & co. Slik kan Høyre igjen begynne å drømme om regjeringsskifte etter neste opptelling. Selv om Frp innså at det var fryktelig kjedelig å sitte med alt ansvaret, og måtte forsvare seg framfor å angripe. Men med makt, følger stort ansvar.