Stripe i OA-lakken

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi skal være glade for lovverk og reglement som ivaretar oss når vi svekkes, og alderen medfører plager som rettferdiggjør pensjonering når tiden kommer. Har tiden kommet for Herb? Som tidligere fysioterapeut og ikke minst som motspiller på tennisbanen, kan jeg observere at hans fysiske utfoldelser ikke står tilbake for folk som er ti til tjue år yngre! Er det så hans mentale kapasitet han bør beskyttes fra? Mangler hans tegninger aktualitet og snert, er hans humoristiske sans platt og ufølsom? Jeg ser det ikke slik, og ei heller min omgangskrets. Da står det vel bare det økonomiske igjen? Jeg håper inderlig at Herb ikke tar det ille opp at jeg kaller ham en gås, men i dette tilfellet er det en gås som daglig har lagt gullegg for Oppland Arbeiderblad, og fått innbyggerne i distriktet vårt til å småhumre over morgenkaffen, og dermed gitt dagen en litt bedre akselerasjon fra startgropen.

Det er en lokalavis sin oppgave å formidle nyheter, ikke å skape dem. Her har Oppland Arbeiderblad gjort et unntak, om ikke så hederlig! Herb har ikke fått fornyet sin kontrakt, eller mer folkelig; han har fått sparken! Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og i alle sosiale sammenhenger jeg har deltatt i den senere tiden, har dommen vært entydig: Hva tenker avisens ledelse på når de sier fra seg en slik kapasitet?! Gammelt grums kommer opp i samme stund: For mye sport, for lite sport, de formidler ikke ditt, og slett ikke datt og de mangler dette og hint! Herbs avskjedigelse trumper alt, og enigheten om Herbs plass i avisen synes å krysse grensene for publikums forskjellige interesser. Således gir denne avgjørelsen ikke bare en stripe i lakken, den tar med seg hele forskjermen og ødelegger forstillingen, noe som vil påvirke framtidig styring.

Nyheten om Herbs ufrivillige fratreden i veldig nær framtid gir den motsatte effekten! Hvem trenger vel å starte dagen med høyt blodtrykk?!

Kritiske røster hever seg i fortvilelse over det aldrende samfunn, og hvordan de yngre skal få problemer med å bære oss eldre. Her har man eksempel på hvordan en aldrende mann tilnærmet tvinges til å bli båret, mens han fortsatt er en ressurs jeg utfordrer noen av Norges befolkning til å matche på dette området!

Dette blir galt på så mange plan: Samfunnsøkonomisk, som nettopp nevnt, ressursmisbruk av en kapasitet man skal lete lenge etter nasjonalt og internasjonalt, seniorpolitisk ved ikke å ivareta en mangeårig ansatts interesser, og sist men ikke minst, en reell reduksjon av tjenester til abonnenter som skriftlig og muntlig har gitt klart uttrykk for sine følelser i denne saken.

Jeg vil på det sterkeste oppfordre dem som ønsker å nyte Herbs strek i framtiden å gjøre ledelsen oppmerksom på dette ved å henvende seg til Oppland Arbeiderblad, enten gjennom debatt@oa.no, eller direkte til redaksjonen som tross alt er ansvarlig for hva vi får servert hver morgen gjennom vårt abonnement.

Odd Magne Lundby

Artikkeltags