Gå til sidens hovedinnhold

1200 LO-medlemmer gikk ut i streik i dag tidlig

Artikkelen er over 2 år gammel

LO ble ikke enige med Finans Norge i meklingen. Dermed ble 1200 medlemmer tatt ut i streik fra torsdag morgen.

– Kravene til LO var av svært prinsipiell karakter. LOs krav om tariffavtale i hele finansnæringen er et gammelt krav som det har vært jobbet med lenge. Denne gangen strakk vi oss langt for å få til en løsning, men det var dessverre ikke nok for LO. Vi beklager derfor at LO går ut i streik, sier arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr i Finans Norge i en epost til NTB.

Kan få konsekvenser

Streiken i finansnæringen ble mindre enn fryktet. Likevel kan den få konsekvenser for bank- og forsikringskunder. 

Når 1200 LO-medlemmer streiker fra torsdag morgen, rammes bankalliansen Sparebank 1 hardest. 10 av deres 14 banker er berørt i ulik grad, og det går mest ut over forsikringstjenestene, opplyser kommunikasjonsdirektør Kristin Vetleseter.

– Vi gjør alt vi kan for at kundene skal merke minst mulig av streiken. Men dersom den varer lenge vil vi kunne få noen kapasitetsutfordringer, sier hun til NTB.

– Følg med

Foreløpig fungerer bank- og forsikringstjenester som normalt. Likevel oppfordrer Vetleseter kunder som har spesielt viktige gjøremål i nettbanken om å gjøre det før helgen.

– Kunder oppfordres også til å følge med på sin banks nettsider, sier hun.

På forsikringssiden må bankene prioritere kritiske hendelser, og folk som skal melde forsikringssaker bes om å gjøre dette på nett.

– Alle skal få hjelp, men kundene må påregne noe lengre behandlingstid, sier kommunikasjonsdirektøren. Mange av de streikende jobber på oppgjørsenheten innenfor forsikring, men også ansatte på kundesenteret er tatt ut i streik.

Kom til enighet

Opprinnelig var også rundt 20.000 medlemmer i Finansforbundet del av streikeuttaket, men de kom til enighet med arbeidsgiverne.

Foruten Sparebank 1, rammes blant annet Jernbanepersonalets Sparebank, Odin Forvaltning og Oslo Pensjonsforsikring.

Kommentarer til denne saken