Gå til sidens hovedinnhold

Strålende 17. mai også i Biri

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sol, blomster, norske flagg i ulike størrelser, samt mennesker i alle aldere, fra nurkene i barnevogn til alle oss som går med eller uten staver, rullator eller andre hjelpemidler. Denne dagen var det en fryd å spasere fra Sigstadplassen, fra en av sanitetsboligene som undertegnede er så heldig å bo i, og til Skrinnhagen skole, der tale for dagen og programmet ellers skulle holdes. Gjennom mange år tidligere har jo dette programmet vært på gamlehjemmet Furulund, så alle pasienter som ønsket det kunne delta i feiringen. Nå, som Furulund ble revet og er under gjenoppbygging, kan ikke 17. mai feiringen være der.

Derfor var det Skrinnhagen skole, og 4. klasse, med foreldre, som hadde ansvaret denne gang. De hadde gjort en formidabel jobb fra pynting av skoleplassen, med bord og stoler, til kafé i gymsalen, med lekre smørbrød og kaker. Alt lå til rette for å ta imot barnetoget med komité, samt Biristrand musikkforening (som aldri svikter!) i spissen. Nesten like langt som barnetoget var toget av foreldre, besteforeldre, ja, biringer, noen også med tilreisende venner eller slektninger. I hvert fall var hele Skrinnhagens uteområde stuvende fullt av folk da møtelederen ønsket velkommen til 17. maifeiring. Selv om det var godt høyttaleranlegg, hadde mange av oss publikum vanskelig for å høre hva som foregikk på scena.

Jeg tror at ca. en fjerdedel av oss måtte boltre oss fram gjennom den festglade folkemengden, så langt fram til scena som mulig. Der fikk vi med oss en svært god og aktuell 17. mai-tale, framført av Maria Gullord. Takk til deg Maria! Så var det fin sang av Biri kirkes nye barnekor. Ellers var det mer flott sang av elever, både fra Skrinnhagen og ungdomsskolen. På programmet hadde de blant annet mange gamle norske sanger som passet godt denne dagen.

Stor takk til dere alle! Litt trist er det imidlertid, at kanskje tre fjerdedeler av den festglade folkemengden valgte å ikke få med seg den fine underholdningen fra scena, fordi de var mer opptatt av å prate seg imellom. Vi vet alle at det er barna som er 17. mai-Norges framtid. Dette kanskje til ettertanke for kommende 17.maifestdager.

Kommentarer til denne saken