Gå til sidens hovedinnhold

Stortingspolitikere hever godt over en million i lønn og har ferie fra juni til oktober

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nettavisen (30.7.2020) hadde en interessant artikkel om velstående yrkespolitikere – som bare bekrefter at de faktisk har det for godt. Karriere-søkende politikere lever i sin egen boble, temmelig fjernt fra den virkeligheten som du og jeg opererer i. Dette er de samme folkene som ofte lager vansker for den vanlige arbeider, og som har et annet forhold til dette med personlig økonomi.

Under fjorårets valgkamp var det flere kjente politikere som ikke hadde problemer med å støtte eget parti med sekssifrede beløp. Det kan man gjøre fordi man tjener fett som politiker – og da er det ikke bare den månedlige utbetalingen jeg mener. Særlig de folkevalgte på Stortinget har i tillegg frynsegoder som folk flest kan bare drømme om.

Miljøpartiet De Grønnes Lan Marie Nguyen spyttet i 108.000 kroner. Hennes kollega Arild Hermstad var ikke noe dårligere. Byråd i Oslo, Hanna Marcussen – også fra MDG nøyde seg med halvparten. Glemte jeg miljøpolitiker Hans Petter Sveen (MDG)? 100.000 kroner.

Samfunnsrefser Bjørnar Moxnes (Rødt) hadde penger på bok, og bidro med 72.000 kroner for å fremme kommunismens sak. Partiets gruppeleder i Oslo, Eivor Evenrud bladde opp 50 feite lakser.

Når det gjelder stortingsrepresentantene, så har de hatt en rivende lønnsutvikling de siste årene. Har du det? Som lærer har jeg ikke merket noe til det. Da Dagsavisen (22.2.2018) konfronterte Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson, Rigmor Aasrud om de gode lønnsavtalene, så svarte hun «Jeg er fornøyd med lønna» og «Jeg mener det er dumt å mene for mye om egen lønn».

Javel.

I innspurten av valgkampen 2019 åpnet også stjernene i Sosialistisk Venstreparti sine lommebøker. Ordføreren i hovedstanden spanderte 88.000. SVs folk på Tinget hadde også pluss på konto og vel så det. Hver eneste (!) representant hostet opp 64.000 kroner.

Politikerne bruker veldig mye av tiden på å gå fra det ene møtet til det andre – fordi de er glad i å prate og kverulere. Den godeste Jonas Gahr Støre – arbeidernes steinrike leder, mener forresten at de folkevalgte på Løvebakken er seg fullt fortjent sommerferie i over 100 dager. De rydder pulten i juni og vender tilbake når elgjakta starter på høsten.

Kommentarer til denne saken