Stortinget kan fortsatt gripe inn

 SAK: – Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet vil være forpliktet til å ta opp igjen saken ved første anledning når de forhåpentligvis kommer i posisjon etter neste valg, skriver artikkelforfatteren om kompensasjon for pelsdyrnæringen.

SAK: – Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet vil være forpliktet til å ta opp igjen saken ved første anledning når de forhåpentligvis kommer i posisjon etter neste valg, skriver artikkelforfatteren om kompensasjon for pelsdyrnæringen. Foto:

Av
DEL

MeningerRegjeringens forslag til kompensasjon for pelsdyrnæringer foreligger. For en tid tilbake spådde jeg at det bare ville bli kosmetiske endringer i forhold til høringsforslaget. Det nåværende opplegget er noe forbedret for mink, mens det for revehold ikke er endringer. Det er patetisk når Morten Ørsahl Johansen (FrP) sier at dette må skyldes en glipp. Han bør være godt nok kjent med regjeringspolitikk til å vite at slike forslag aldri skyldes en glipp. Derimot er det resultat av en prioritering fordi Finansdepartementet ikke ville strekke de økonomiske rammene lenger.

Men Storting et har fortsatt muligheter til å gripe inn. Tidligere høyesterettsdommer Utgård er fortsatt like klar på at opplegget er i strid med menneskerettene. Det er utenkelig at saken ikke vil bli forfulgt i rettsapparatet dersom Stortinget ikke er mer prinsipielle enn Regjeringen.

Min pessimistiske spådom er likevel at kritikerne i regjeringspartiene vil bli pisket på plass. Men det betyr bare at de overlater jobben med å finne et rettferdig oppgjør til det neste Storting. Spørsmålet vil bli holdt varmt, både juridisk og politisk. Dette er en svært god valgkampsak for opposisjonen. Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet vil være forpliktet til å ta opp igjen saken ved første anledning når de forhåpentligvis kommer i posisjon etter neste valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags