På Valdresflya er det fortsatt masse snø og 15 kilometer med nykjørte løyper til og med over pinse. Pinseaften 23. mai blir det stort skishowpå flya.

"Valdresprinten SkiShow" på Valdresflya er et initiativ fra Beitostølen Resort, og et samarbeidsprosjekt mellom et knippe toneangivende selskaper på Beitostølen.

Sprintkonkurranse for folk flest

Pinseaften blir det skikkelig skishow, med sprintkonkurranse der folk flest kan delta på 250 meter sprint, med utsikter til fine pengepremier.  Videre blir det grilling med kokker fra Radisson og after ski med DJ av Barcraft. Mange butikker stiller også og demonstrerer utstyr som kan være godt å ha med seg når man skal gå toppturer på ski.

- Værmeldinga ser bra ut, og vi håper å kunne trekke mye folk til Beitostølen denne helga, sier Atle Hovi, administrerende direktør i Beitostølen Resort.

Ordførerduell

Skientusiast og ordfører i Øystre Slidre, Kjell Berge Melbybråten, utfordrer ordfører-kollega Vidar Eltun i Vang til å bli med på sprintkonkurransen pinseaften.

-Vidar er en sporty kar, så jeg regner med har tar denne langrennshandsken jeg kaster ut, humrer Melbybråten. Han er forøvrig begeistret over initiativet og at Flya nå skal ut til store verden.

-Dette er veldig bra. Flya byr på unike skimuligheter, og er den letteste inngangen for å komme seg opp på 2.000 meter-toppene i Jotunheimen. Dette i kombinasjon med skiløyper fra oktober og ut mai, ja ihvertfall slik det ser ut nå, så gir dette Beitostølen en fantastisk skisesong. Flya er et skieldorado for småturer, langturer, toppturer, langrenn i trikkeskinner og kiting. Dette er et opplevelsesprodukt man egentlig ikke kan beskrive; det må oppleves, sier en entusiastisk Kjell Berge Melbybråten, som gleder seg til å se mange sambygninger på Flya pinseaften lørdag 23. mai.

Langrennsprosjekt

Utgangspunktet for arrangementet er at Beitostølen Resorts deltar i Oppland fylkeskommunes langrennsprosjekt, sammen med flere andre selskaper fra fylkets besøksindustri. Hensikten med prosjektet er å utvikle og spisse sine langrennspodukter.

Her er Beitostølen ute med et opplegg som har alle forutsetninger for å kunne bli et meget attraktivt publikumsarrangement i årene framover, hevder PR-strateg Bjørn B. Jacobsen i Destinasjonskirurgene, -et selskap som driver med alt innenfor destinasjonsutvikling, eventproduksjon, PR og markedsføring.

Stort potensial

Jacobsen viser til at Valdresflya er et uutviklet opplevelsesprodukt med nasjonalt og internasjonalt potensial.

- I tillegg til flotte skiløyper på begge sider av vegen, har vi fin-fine muligheter for toppturer som blir stadig mer populære, sier Jacobsen. Nærheten til Beitostølen bidrar også til å gjøre dette til et flott reisemål, påpeker han.

- Her kan man gå på ski med glimrende snøforhold, i knallsol og under en himmel som ofte er så blå at den ser ut som den er malt med akvarell. Det er dette vi ønsker å vise fram, når vi nå trommer sammen næringa på Beitostølen til en heldag med skikkelig skishow, konkluderer han.