(Nettavisen:) Det ble alt annet enn et fredfullt førstekjempevalg for storbonde Grethe Enlid (49) på Steinsjøen gård på Totenåsen onsdag kveld.

I hvert fall ikke slik deltakerne oppfattet det i ettertid av det store valget.

Da Enlid utnevnte Heidi Persdatter Greiner Haaker (55), eller Mama G som hun også blir kalt inne på gården, stormer Haaker mer eller mindre ut av huset.

I tillegg til store og tunge ukesoppdrag er det også storbondens plikt og privilegium å utnevne en førstekjempe som skal ut i tvekamp senere i uken. Førstekjempen står derfor i fare for å måtte forlate gårdsoppholdet. Men ifølge Haaker var det alt annet en frykt for å reise hjem som forårsaket den sterke reaksjonen hennes.

Holdt deltakerne for narr

Etter å ha forlatt konkurrentene sine i sjokk og vanntro, avslutter Haaker det hele med en slags dans alene og i skjul for de andre ute på trappen.

Til Nettavisen forklarer hun dansen som en slags seiersdans og avslører at hele reaksjonen var en nøye planlagt scene fra hennes side.

– Jeg elsker å lure folk. Folk som kjenner meg kommer til å kjenne igjen dette veldig godt. Reaksjonen min var rett og slett bare humor fra min side, det var ikke noe form for spill, sier Haaker.

Ifølge Haaker, som hevder at hun er synsk, visste hun allerede fra første dagen Enlid ble utnevnt som storbonde, at hun kom til å bli valgt som førstekjempe.

– Det var en blanding av en magefølelse og at jeg fikk for meg at Grethe kom til å velge meg. Reaksjonen min planla jeg helt fra den stund, sier Hakker og ler godt av sitt eget påfunn.

Ifølge 55-åringen så hun ikke på valget som et nederlag, og mener at hun i utgangspunktet ikke hadde noe i mot å bli valgt som førstekjempe. Spøken drar hun imidlertid lenger enn den voldsomme reaksjonen inne i huset. Hun velger blant annet å sove ute i skogen istedenfor å sove sammen med de andre.

– Jeg dro den kanskje litt langt. Men det var bare for morsomt. Det var ikke for å få sympati eller for å straffe Grethe på noen måte. Noen synes det var idiotisk, men jeg tror de fleste synes det var gøy, sien hun.

Ikke enig

Storbonde Grethe Enlid er imidlertid ikke enig med Haaker at spøken var så morsom.

– Som man ser på skjermen så bryr jeg meg egentlig ikke så mye om det hele. Om det var et forsøk på en spøk fra hennes side, eller om det var en faktisk reaksjon på at hun ble valgt som førstekjempe, så var det uansett merkelig og jeg ser ikke humoren, sier Enlid til Nettavisen.

Ifølge Enlid gjorde Haaker stadig ting på gården som Enlid synes var merkelig, og avslører at det også er mer i vente.

– Det var ingenting som overrasket meg med den dama lenger. Jeg gjorde meg egentlig ikke opp så mange meninger rundt det hele annet enn at jeg synes det hele var litt kleint, sier Enlid og fortsetter:

– Men hun skapte jo litt ubehagelig stemning overfor de andre deltakerne som ikke visste at reaksjonen hennes var et forsøk på humor. Hun sier jo selv at det ikke var for å straffe meg, eller få meg til å få dårlig samvittighet, men jeg stusset litt over det hele da hun valgte å ikke lenger bidra på gården.

Ifølge Enlid var reaksjonen til Haaker kun en bekreftelse på at hun hadde valgt riktig person som førstekjempe.

– Det bekreftet mine antakelser om at hun ikke ønsket meg en finalekniv eller få ukesoppdraget i havn. Heidi bekreftet vel også i episoden at hun ikke ønsket meg en kniv, og det tar jeg egentlig bare som et kompliment, sier Enlid som også valgte Haaker som førstekjempe fordi hun så på henne som sin største konkurrent.

Hvem Haaker til slutt velger som andrekjempe gjenstår å se i søndagens episode av «Farmen». «Farmen» sendes på TV 2 tirsdag, onsdag og søndag på TV 2.