Arild Ødegaard fra Senterpartiet i Vestre Toten prøver panisk å snakke seg vekk fra fakta i saken som dreier seg om å bevare arbeidsplasser i Vestre Toten. Han har funnet opp noe som heter «nærkjøkken». Det skal han ha på Gimle og på Raufoss Helsetun. Alle de andre som bor hjemme i dag og får mat fra storkjøkkenet på Gimle, de skal greie seg med Fjordland eller frossen mat fra Gjøvik. Eller fra andre kommuner som måtte ha et slikt tilbud. (det ordner seg sikkert er Sp nye valgspråk)

Denne type mat er altså ifølge Ødegaard bra nok de som bor hjemme, mens de som bor på Gimle og Raufoss Helsehus fortjener god og tradisjonell mat basert på lokale råvarer. Og de skal ha hyggelige duker og blomster på bordet og duften av hjemmelaget mat.

Minner Ødegaard om at antall hjemmeboende vil øke kraftig etter hvert, men det vet han sikkert. Men ønsker ikke fokus på dette.

Vi har i dag et velfungerende kjøkken på Gimle som oppfyller alle de kravene vi har til mat i dag. Og vi har ikke minst en dyktig gjeng med ansatte som sørger for dette. Og hvorfor skal vi finne på noe nytt når det som er i dag fungerer? Det lurer mange av oss på.

Fakta er at Sp pluss alle de andre borgerlige partiene de sa nei til å bygge nytt storkjøkken på Gimle i siste kommunestyre. Dette på tross av at de noen timer før møte mente det motsatte.

Arbeiderpartiet sammen med rødt stemte for å vedta at det skal bygge et nytt storkjøkken på Gimle, slik at det skal bli ro rundt denne saken og at de ansatte skal slippe å gå og lure på om de har jobb om ett år.

Jeg vil igjen love at dersom Arbeiderparti får flertall til høsten så skal vi garantere at det blir nytt storkjøkken på Gimle og at arbeidsplassene er sikre for alle som jobber der.

Vi holder det vi lover.

Kjell Borglund

Medlem i Ihle/Bøverbru partilag