Store problemer på riksveg 4 over Lygna

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Hadeland) Like over klokken ti melder politiet at det meldes om flere vogntog med problemer i nordgående løp. Kjør forsiktig, ber politiet.

SISTE: Etter store problemer gjennom dagen er nå Lygnabakken på riksveg 4 ryddet i begge retninger. Beredskapen fortsetter med brøyting og salting, opplyser Vegtrafikksentralen.

Senere har problemene bare forplantet og utviklet seg slik at det er store problemer i begge kjøreretninger. Ifølge Googles trafikk-kart klokken 10.50 er trafikken svært saktegående nesten helt fra Jaren til Eina. Like før klokken 11 melder også politiet at trafikken står nederst i Lygnabakken og at de er på veg dit.

VINTER: Politiet fyller luft i dekkene – og måtte antakelig legge om til vinterdekk før de tok turen til Lygna. Foto: Siv Storløkken

VINTER: Politiet fyller luft i dekkene – og måtte antakelig legge om til vinterdekk før de tok turen til Lygna. Foto: Siv Storløkken

I går ble det meldt at det ville komme kraftig snøfall i dag.

Bergingsbil er på veg til Lygna, opplyser Lunner auto.

– Men bergingsbilen står fast i kø ned igjen fra Lygna, forteller Hege Roen.

– Oppdragene røsser nå på fra Lygna etter en ganske rolig morgen, legger hun til.

Seksjonssjef Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen forteller:

– Det er først og fremst større kjøretøy som skaper problemer. Vogntogene har ikke tatt på kjetting og kommer seg derfor ikke opp eller ned Lygnabakka.

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Slik så det ut på Lygna like over klokken 7.30 mandag morgen. Torsdag er det meldt snø igjen.

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Slik så det ut på Lygna like over klokken 7.30 mandag morgen. Torsdag er det meldt snø igjen. Foto:

Har helårsdekk

Kjell Olsen, transportsjef Norden i Toten Transport, opplyser til OA at alle Toten Transports lastebiler og vogntog har helårsdekk.

– Våre sjåfører kjører på helårsdekk hele tida nå. Det har gått bra i dag, men det er klart man må være ekstra forsiktig og bruke litt ekstra tid, sier Olsen.

Han legger til at kunder må regne med forsinkelser i dag.

– Jeg har heldigvis ikke hørt om noen uhell ennå, men jeg forstod det blant annet hadde vært stopp i Lygnabakken, sier han til OA i 12-tiden mandag.

– Vi føler vi har god kontroll selv om været slår om slik som i dag. Som sagt kjører vi med helårsdekk, og sjåførene har med seg riktig dekkutrustning som kjetting, spesielt med tanke på fjelloverganger, sier Kjell Olsen i Toten Transport.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken