Gå til sidens hovedinnhold

Store problemer på riksveg 4 over Lygna

Artikkelen er over 2 år gammel

(Hadeland) Like over klokken ti melder politiet at det meldes om flere vogntog med problemer i nordgående løp. Kjør forsiktig, ber politiet.

SISTE: Etter store problemer gjennom dagen er nå Lygnabakken på riksveg 4 ryddet i begge retninger. Beredskapen fortsetter med brøyting og salting, opplyser Vegtrafikksentralen.

Senere har problemene bare forplantet og utviklet seg slik at det er store problemer i begge kjøreretninger. Ifølge Googles trafikk-kart klokken 10.50 er trafikken svært saktegående nesten helt fra Jaren til Eina. Like før klokken 11 melder også politiet at trafikken står nederst i Lygnabakken og at de er på veg dit.

I går ble det meldt at det ville komme kraftig snøfall i dag.

Bergingsbil er på veg til Lygna, opplyser Lunner auto.

– Men bergingsbilen står fast i kø ned igjen fra Lygna, forteller Hege Roen.

– Oppdragene røsser nå på fra Lygna etter en ganske rolig morgen, legger hun til.

Seksjonssjef Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen forteller:

– Det er først og fremst større kjøretøy som skaper problemer. Vogntogene har ikke tatt på kjetting og kommer seg derfor ikke opp eller ned Lygnabakka.

Les også

På mandag må vinterdekkene på igjen: Dere ligger midt i smørøyet

Har helårsdekk

Kjell Olsen, transportsjef Norden i Toten Transport, opplyser til OA at alle Toten Transports lastebiler og vogntog har helårsdekk.

– Våre sjåfører kjører på helårsdekk hele tida nå. Det har gått bra i dag, men det er klart man må være ekstra forsiktig og bruke litt ekstra tid, sier Olsen.

Han legger til at kunder må regne med forsinkelser i dag.

– Jeg har heldigvis ikke hørt om noen uhell ennå, men jeg forstod det blant annet hadde vært stopp i Lygnabakken, sier han til OA i 12-tiden mandag.

– Vi føler vi har god kontroll selv om været slår om slik som i dag. Som sagt kjører vi med helårsdekk, og sjåførene har med seg riktig dekkutrustning som kjetting, spesielt med tanke på fjelloverganger, sier Kjell Olsen i Toten Transport.

Kommentarer til denne saken