(Ringsaker Blad)

Det var Hamar Arbeiderblad som først meldte om situasjonen.

Operasjonsleder Per Solberg ved Innlandet politidistrikt sier til Ringsaker Blad at de fikk tips om situasjonen klokken 10 torsdag.

Mannen skal, ifølge politiet, være ikledd arbeidsklær med reflekser. Han skal først ha blitt observert i området Kjerringhaugen/Ånnerudvegen.

– Vi har fått en beskrivelse av at han skal ha båret på det som trolig er et luftvåpen og ønsker nå å lokalisere personen for å få kontroll på situasjonen, sier Solberg.

Operasjonslederen opplyser at de vet navnet på personen de nå ønsker å komme i kontakt med.

I et forsøk på å lokalisere mannen, tok politiet i bruk drone. (Video: Olav Bang Imsgard)

Ifølge politiet skal de ikke ha mottatt noen meldinger om trusler i forbindelse med saken. Politiet har flere bevæpnede patruljer i Brumunddal og har etter hvert sperret av et område i Ånnerudvegen, rett ved Kjerringhaugen Steinerbarnehage.

Klokken 11.33 rapporterer RBs mann på stedet at politiet tilsynelatende forsøker å ta seg inn i et bygg innenfor det avsperrede området. Politiet har også sendt opp en drone, som henger over området.

Klokken 11.50 opplyser operasjonsleder Solberg at politiet har vært inne i personens bopel, men at vedkommende ikke var til stede, og at de derfor vil trappe ned innsatsen i Kjerringhaugen-området.

– Vi har ikke fått fysisk kontakt med personen, men har vært i kontakt med vedkommende på telefon, sier Solberg til RB.

Han understreker at politiet vurderer at situasjonen ikke medfører noen fare for publikum.

– Vedkommende er observert ute med et våpen, noe som selvsagt kan skape frykt, men det er ingen grunn til at publikum skal føle frykt. Det har ikke oppstått noen farlige situasjoner. Vi ønsker å komme i kontakt med vedkommende for å høre vedkommendes versjon, sier operasjonslederen.

Klokken 13.20 bekrefter operasjonsleder Solberg overfor RB at de har avsluttet søket etter mannen.

Politiet hadde tidligere på dagen torsdag en kort samtale med mannen, men ifølge Solberg var ikke mannen interessert i å møte politiet. Nå oppnår de ikke kontakt med ham.

På spørsmål om politiet fortsatt har patruljer som aktivt leter etter mannen, avkrefter Solberg dette.

Rett før klokken 16 opplyser operasjonsleder Bård Einar Hoft at situasjonen er uendret.

– Vi etterforsker saken videre, sier Hoft til RB.