Gå til sidens hovedinnhold

Store nettverksproblemer for Telenor over hele landet

Artikkelen er over 1 år gammel

Telenor Norge melder selv om at fastnettet over store deler av landet har problemer.

Oppland Arbeiderblad er kjent med at det flere steder i Vestoppland, blant annet ved Bråstad i Gjøvik og på Raufoss, er meldt om problemer med internett onsdag ettermiddag. Telenor Norge bekrefter at de har store problemer.

Over hele landet melder folk via Facebook til Telenor Norge at de har trøbbel med internettilkoblingen.

– Foreløpig vet vi lite, men feilen er meldt og vi jobber med å finne ut av årsaken til problemet. Vi ber dere avvente med å kontakte kundeservice slik at vi i best mulig grad kan opprettholde kapasitet, og samtidig holde spørsmål rundt emnet i denne posten, skriver Telenor Norge på sin Facebook-side før klokka 15 onsdag.

– Fagfolk jobber intenst

I forbindelse med utbruddet av koronavirus i Norge har myndighetene oppfordret de som har mulighet til å jobbe fra hjemmekontor. Telenor Norge sier ingenting om dette kan være en årsak til nettverksproblemene.

– Vi har nå fagfolk som jobber intenst for å få opprettet normalsituasjon igjen. Mobilnettet og alle mobiltjenester fungerer som normalt. Våre analyser viser at det er primært Vestlandet og Sørlandet som er berørt av ustabiliteten, skriver kommunikasjonssjef David Fidjeland i en SMS til VG.

Tidligere har Telenor Norge sendt ut pressemelding hvor de går god for at nettet skal tåle den økte trafikken.

– Mobil- og bredbåndsnettet er dimensjonert for å tåle den økte trafikken fra hjemmekontor, sa dekningsdirektør Bjørn Amundsen i en pressemelding tidligere denne uka.

Økt kapasitet

Telenor skal ha økt kapasiteten på 300 basestasjoner for å sikre at det er dekning der folk bor og arbeider.

– I det store og det hele er jeg ganske sikker på at dette skal gå bra. Selvfølgelig kan det være en eller annen basestasjon som kortvarig går full, men vi har beredskap til å håndtere slike utfordringer. Det kan selvsagt bli utfordringer med hensyn til driftspersonell og «røde soner», men vi er i tett dialog med våre entreprenører og lover å gjøre alt vi kan i denne kritiske situasjon for landet vårt. Heldigvis har vi et av verdens beste mobilnett, som vi har dimensjonert for å ta slike trafikktopper, sa Amundsen.

TIPS OSSTLF: 61 18 93 00 SMS/MMS: oatips til 2005 E-post: tips@oa.no Send video

Kommentarer til denne saken