Gå til sidens hovedinnhold

Store budsjettutfordringer i Østre Toten kommune

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Politikerne i Østre Toten kommune har en uholdbar situasjon der titalls millioner skal spares hvert år framover. Jeg har hvert år blitt presentert et effektiviseringspotensial på tilnærmet 20 prosent, det har aldri blitt gjort forsøk på å redusere dette. Skal sies at årets budsjett gjør et forsøk på noen rokeringer. Det å gjøre ting smartere er et potensial, men ikke minst redusere på ineffektivt mannskap er nøkkelen.
Ny HR/personalsjef er ansatt for å rydde opp i «gammel moro». Første grep for å vise at du har «baller»: si opp alle med administrativ stilling og lederstillinger. Lys ut de stillinger det er behov for og ingen flere. Med dette kan de som duger til jobbene starte effektiviseringen som har et så høyt potensial som 20 prosent.

De på «golvet» og de med «varme hender» er limet i kommune Norge. De skal vernes, selvfølgelig være med på effektivisering uten å være redd for å miste jobben sin. Arbeidsmiljøloven §15-7 gir åpning for dette.

Etablering av nye stillinger, særs mellomledere, har foregått i en mass de siste årene. Med argumenter stort sett at ting ikke fungerer, derfor må flere stillinger til. Dette er jo som å pisse i buksa. Funger det ikke må folk byttes ut, det skjer ikke i kommune-Norge. Folk flyttes rundt om på rådhuset for å gjemme dem bort. Det er flere eksempler på stillinger som har blitt opprettet uten lønnsomhet og effekt. Andre blir flyttet rundt om på rådhuset. De faller igjennom når det må søkes på nytt.

Det er garantert mange kommuner som kunne ta disse grepene jeg her foreslår. Ubehagelig for dem som ikke kvalifiseres til å fortsette. Skal tjeneste til innbyggerne, barn, unge, eldre og pleietrengende opprettholdes, må ubehagelig grep gjennomføres.

Kommentarer til denne saken