Stor vannlekkasje gir kokepåbud i Gjøvik: – Må koke vannet gjennom helga

AVVIK: Dette kartet viser avvik i drikkevannet ved 15.30-tiden onsdag.

AVVIK: Dette kartet viser avvik i drikkevannet ved 15.30-tiden onsdag. Foto:

Gjøvik kommune har sendt ut melding om umiddelbart kokepåbud i Gjøvik onsdag etter at en vannledning ble ødelagt ved 14-tiden.

DEL

– Vannet må kokes helt til søndag. Vanlig prosedyre ved hendelser med kokepåbud er tre påfølgende rene vannprøver. Dermed er det tidligst søndag at vi kan friskmelde vannet i Nordbyen, sier avdelingsleder Trond Hullberg ved vann, avløp og renovasjon i Gjøvik kommune.

Han opplyser at selve skaden på vannledningen blir utbedret torsdag.

– Tre hus i området er uten vann i kveld. Vi starter med utbedringen torsdag morgen med påfølgende vannprøver som leveres til Mjøslab. Det er kommuneoverlegen som kan oppheve kokepåbudet, sier Hullberg.

Følgende melding er sendt fra Gjøvik kommune til cirka 1500 personer i den nordlige delen av Gjøvik:

– Dette er en melding fra Gjøvik kommune, vann og avløp. Det er problemer med vannkvaliteten i trykksone Øverby, øverst i Nordbyen fra Tranberg og sørover til Hunn kirke. Din eiendom er berørt av dette. Det er innført kokepåbud med umiddelbar virkning. Det vil bli gitt nytt varsel når påbudet oppheves, heter det i SMS-en som er sendt ut til de berørte husstandene.

Årsaken er en stor vannlekkasje i Tranberglia.

– Det er et firma som har gravd over en hovedledning i Tranberglia. Det er en stor lekkasje, som må repareres. Høyereliggende områder blir uten vanntrykk, noe som kan gi innsug på ledningsnettet. Derfor er kokepåbudet innført for å være på den sikre siden, forteller driftsleder Roar Bustebakke for vannverk i Gjøvik kommune til Oppland Arbeiderblad.

Ledningen skal ha blitt gravd over ved 14-tiden og de første varslene til innbyggere gikk ut ved 14.45-tiden.

– Selve reparasjonen tar kanskje mellom to og fire timer, så det er en relativt rask jobb. Samtidig får vi ikke friskmeldt vannet før det er gjennomført prøver over noen dager, sier Bustebakke videre.

– Hvis vannet er misfarget, la kaldt vannet renne til det blir klart. Informasjon vil også bli lagt ut på Gjøvik kommunes hjemmesider. Vi beklager eventuelle problemer dette medfører, opplyser Gjøvik kommune i en melding.

HER: Under gravearbeid i Gjøvik ble en vannledning som er vesentlig for Gjøviks innbyggere gravd over onsdag ettermiddag.

HER: Under gravearbeid i Gjøvik ble en vannledning som er vesentlig for Gjøviks innbyggere gravd over onsdag ettermiddag. Foto:

Artikkeltags