Gå til sidens hovedinnhold

Stor spenning i «landskampen» mellom Nordre og Søndre

Innsendt

På Brovold Stadion på St. Hansaften ble det en spennende kamp mellom G19-lagene til Nordre Land og Søndre Land. Været var strålende og over 150 tilskuere opplevde at Nordre Land sikret seg seier 5-3.

Dette var allerede andre landskampen mellom disse lagene i en litt spesiell vårsesong, preget av koronasituasjonen. Første kamp på Hov Stadion endte 5-5 med godt over 200 tilskuere, det viser at landskampene fortsatt har sin plass i fotballen i Landkommunene.

På denne sommervarme kvelden lå forventningene å dirret i luften og de frammøtte fikk både engasjement, mange mål, straffe og både gule og røde kort. Det var mye å ta stilling til for en ryddig dommer Tommy Frydenlund fra Gjøvik Lyn.

Publikum kom fortsatt inn porten da Søndre Land tok ledelsen på sitt første angrep etter to minutter. Vemund Walbye Søhagen utnyttet en dårlig avklaring i Nordre sitt målområde og fikk lurt ballen inn bak en ellers god og trygg keeper Christina Bråten Lium.

Søndre Land fortsatte å styre spillet uten at de skapte mange muligheter, mens Nordre slet med å finne medspillerne. Det var først etter 18 minutter Nordre Land fikk en ballgjenvinning høyt i banen og Andreas Ludvigsen spilte gjennom en meget kjapp Abdullahi Abdirahman Abdulle, som sikkert satte inn utligningen etter 18 minutter.

Nordre Land hadde nå funnet oppskriften og de skapte flere farlige situasjoner hvor Søndre sitt forsvar slet med tempoet. Ny scoring av Abdullahi, bare to minutter senere, med samme oppskrift og kampen hadde endret karakter, noe som ble forsterket etter 31 minnutter, da Erik Røstad sikkert satte inn 3-1 for hjemmelaget.

Det kunne virke som dette skulle bli en enkel seier for hjemmelaget, men igjen meldte bortelaget seg på og Kristian Knutsen reduserte til 3-1 i 34. spilleminutt. Spenningen i landskampen lå derfor fortsatt å dirret i den varme sommerluften, resten av omgangen og da lagene gikk til pause.

Andre omgang startet som den første, men nå var det hjemmelaget som fikk en tidlig scoring etter 4 minutter. Midtstopper Andreas Kompelien Nystuen kom seg løs på høyre side, fikk god plass inne i motstanders 16 meter og plasserte ballen sikkert bak en sjanseløs Søndrekeeper. Dermed fikk hjemmelaget på nytt en trygg ledelse.

Bortelaget var allikevel ikke ute av kampen og spillet og situasjonene bølget frem og tilbake. Det var tydelig at det fortsatt er mye lidenskap og prestisje i disse kampene, da duellene var tette og engasjementet høyt. Nordre Land fikk på nytt en fin frispilling av Abdullahi, som kom inn i motstanders straffefelt, ble felt med et spark på standfoten, men dommer lot spillet fortsette til stor frustrasjon fra både spillere og hjemmepublikum. Det ble derfor høy temperatur, da Søndre Land i 85 minutt fikk en lignende situasjon med Vemund Walbye Søhagen og dommer blåser straffe. Straffen satte Stian August Zakariassen Bjørgan sikkert i mål.

Dette satte skikkelig fyr på lagene de siste minuttene, og det var bortelaget som fortsatte presset, som ga usikkerhet i hjemmelagets forsvar og medførte en utvisning av en Nordre Land spiller i minuttet etterpå.

Allikevel var det hjemmelaget som fikk den forløsende scoringen, sikkert plassert mellom stengene av Andreas Ludvigsen, tre minutter på overtid. Kampen var avgjort til stor glede for hjemmelaget og bekrefter for en kort stund at Nordre Land er best i Land.

Kommentarer til denne saken