Gå til sidens hovedinnhold

Stor begeistring under Kunstutstilling ved seterdagene på Kaussetra Nordseter

Innsendt

Lørdag 25.7 åpnet Lillehammer kunstnerne Nina Dreyer Henjum og Ali Hamadi, utstillingen på kaussetra, Nordseter til stor begeistring.
-Når østens mystikk møter norsk seterkultur – ifm. seterdagene.

Mange oppmøtte ila hele dagen, barn som eldre. Stor stemning. Barna fikk tegne. Noen sikret seg å bli portrettert av kunstnerne. Dette er også mulig denne uke.
Flere bilder fikk nye hjem, noen bilder flyttet fra setra, flere fikk være på seters til utstillings slutt og nye bilder er kommet til.
Seterdagene og kunstutstillingen er åpen onsd-sø. kl. 11 – 15 denne uke. Uke 31. Så er det slutt for i år.

Kunstnerne stiller ut malerier og grafikk. Flere av maleriene er malt fra området ifm. utstillingen. Nina Dreyer Henjum har blant annet festet hennes tolkning av geitene på setra, på lerretet. Dette ble mottatt med begeistring. Ali Hamadi viser impresjonistiske malerier der han fanger fargens poesi til lerretet, fra naturen rundt.

Det ble også opplest tekst skrevet fra kunstfilosof Skurdal, som har skrevet om Odd Nerdrums bilder i 20år. Hun beskrev her Ninas bilder som noe nytt innen det malerhistoriske.

Det er mye flott som skjer på setra denne uken. Barn som eldre storkoser seg i autentisk setermiljø. Setra er familieseter til vertskapet. De åpner dørene et par uker i året. Dette året består vertskapet av Olav-far og onkel av Mille, Marthe-datter av Olav, Mille-datter av Nina DH.

Som oftest stiller de ut i det store utland. Men denne tid kjentes der godt med det autentiske, det å åpne portene til kunstverdenens magiske rike, i disse tøffe tider som har vært for alle, og stille ut på magiske seteruker der selveste Huldra bor over utstillingen ...

Kunstnerne er til stede hver dag i perioden. Du kan få se kunstnerne male og selv prøve deg med fargestifter.

Velkommen til seters og magiske kunstopplevelser

Kommentarer til denne saken