Gå til sidens hovedinnhold

Stolpejakten tjuvstarter i påsken i Gjøvik: – Vi er også veldig opptatt av at folk skal komme seg i aktivitet

Gjø-Vard o-lag har fått tillatelse fra kommunens kriseledelse til å iverksette stolpejakt i Gjøvik tidligere enn først planlagt – som en direkte konsekvens av koronakrisa.

Det betyr at det blir mulig å gå på stolpejakt i Gjøvik kommune allerede fra lørdag 4. april, under forutsetning av at føringer fra Folkehelseinstituttet og myndighetenes side overholdes:

– Vi er også veldig opptatt av at folk skal komme seg i aktivitet, ut å få frisk luft og mosjonere i disse korona-tider – selvfølgelig under samme forutsetning som beskrevet. Vi mener dette er viktig både for den fysiske med mentale helsa til folk, skriver "stolpegeneral" Arnfinn Pedersen i en pressemelding.

Vil gi motivasjon

Tjuvstarten på årets stolpesesong finner sted i nordbyen og sørbyen i Gjøvik og Hunndalen i påsken.

– Årsaken er at vi ønsker å gi byens og kommunens innbyggere motivasjon til å komme seg ut og på tur på en tid av året der mange under normale omstendigheter ville valgt å dra på fjellet for å gå på ski, eller dra på hytta for å tilbringe påsken der, skriver Pedersen videre.

Les også

Nettbasert trening tar av: – Nå må vi være litt kreative

Han henstiller samtidig stolpejegere fra andre steder i landet om ikke å gå på stolpejakt i Gjøvik før ordinær oppstart, som er 1. mai.

Forutsetningene

Tillatelsen for utsetting av stolper i Gjøvik kommune er gitt under følgende forutsetninger:

* At man ikke bidrar til smittespredning, det vil si at folk går alene eller at man går sammen med familiegruppe som man uansett er sammen med

* Det må være nok stolper til at det ikke blir mange samtidig ved stolpene

* Registrering ved stolpen må skje uten berøring

Kriseledelsen gjør oppmerksom på at det kan komme nye/endrede regler og forutsetninger, f.eks. dersom det blir portforbud eller liknende.

Les også

Vidar (33) kan konkurrere mot «hele verden» i kjelleren: – Nå har det tatt helt av

Forutsetningene fra kriseledelsen og myndighetene vil bli informert ut til de som vil starte sesongen med stolpejakt i påsken.

Berøringsfritt

– Kart vil ikke bli trykt opp, men lagt ut som PDF-er på stolpejakten.no, slik at hver enkelt kan skrive ut disse på egen hånd – dersom de ønsker å bruke papirkart. På denne måten blir kartene «berøringsfrie» for andre, skriver Arnfinn Pedersen – og legger til:

– Kart vil også på vanlig måte bli tilgjengelig i appen som du kan laste ned på mobilen. Både manuelle og digitale koder kan noters/skannes uten å være i nærheten av stolpene.

Han håper kommunens befolkning vil sette pris på dette påsketilbudet og forholde seg til de råd og retningslinjer som Folkehelseinstituttet til enhver tid formidler.

Kommentarer til denne saken