Politiet Innlandet melder mandag ettermiddag om tyveriet fra Moelven Park i Åsmarkvegen. Ifølge politiet ble det borttatt verktøy for anslagsvis 200.000 kroner.

– Det skjedde i forbindelse med et nybyggkompleks. Det er et rørleggerfirma som har blitt frastjålet en del verktøy. Nøyaktig hva som er blitt borttatt har vi ikke oversikt over ennå, sier operasjonsleder Haagen Løvseth til Ringsaker Blad mandag ettermiddag.

Rammet igjen

Det er Brumunddal-bedriften Asbjørn Nordsveen AS som ble rammet da tyven eller tyvene tok seg inn på byggeplassen i helga.

– Det er blitt brutt opp en nøkkelboks. Så har de tatt seg inn gjennom en dør, sier rørlegger Lars Yngve Moen, som jobbet på nybygget, til Ringsaker Blad.

Ifølge Moen fikk tyven, eller tyvene, med seg spesialverktøy som brukes til montering av sprinkleranlegg.

– I tillegg ble det stjålet slagdriller, batteridriller og avstandsmålere, legger Moen til.

I fjor høst og vinter slo kjeltringer til mot en rekke byggeplasser i Gudbrandsdalen. Også da ble Asbjørn Nordsveen AS rammet. Omtrent på samme tid ble bedriften utsatt for tyveri da de holdt på med et prosjekt på Eidsvoll.

– Ganske freidig

Daglig leder i Asbjørn Nordsveen, Lars Kvarberg, er oppgitt over at de igjen er rammet.

– Vi har brukt hele dagen i dag for å prøve å få oversikt over hva som er borte. Vi har ikke fått oppsummert helt ennå, men det dreier seg om verktøy for nærmere 300.000 kroner. Men det reelle tapet for oss er større, sier han til RB.

Kvarberg mener det burde vært tilstrekkelig å låse inn verktøy i en aluminiumskasse, bak en låst dør, i kjelleren på et nybygg der det allerede har flyttet inn folk.

– Det er ganske freidig at noen har tatt seg inn her. Hele kassa med utstyr er helt rensa, så det er tydelig at det har visst hva de har vært ute etter, sier han.

Bortreist

Asbjørn Nordsveen AS slo på stortromma og tok med seg alle ansatte på langhelg til Svalbard sist helg. Da de kom på jobb i Moelv mandag morgen, viste det seg at noen hadde forsynt seg av verktøyet deres. Kvarberg ønsker ikke å spekulere i om noen visste at de var bortreist fra og med onsdag morgen, men slår fast at en del av utstyret som ble borte ikke akkurat er ting som blir solgt på finn.no.

– Blant annet ble det stjålet spesialverktøy for sammenpressing av rør. Dette er ikke så lettomsettelig, men dyrt. Det er fint at dette blir omtalt. Kanskje er det noen som har sett noe eller har opplysninger, sier han.

Politiet har vært på stedet og utført åstedsundersøkelse.

– Vi har sikret oss spor fra stedet og tar med oss dette videre i etterforskningen, sier operasjonsleder Løvseth.