Stian gleder seg til å spille på en skikkelig bane igjen: – Vi har følt oss litt som nomader

Stian Simenstad og de andre Raufoss-gutta har trent på det nye kunstgresset på Nammo stadion siden onsdag. Mandag står Kongsvinger for tur i OBOS-ligaen.

Stian Simenstad og de andre Raufoss-gutta har trent på det nye kunstgresset på Nammo stadion siden onsdag. Mandag står Kongsvinger for tur i OBOS-ligaen. Foto:

Raufoss-spillerne har trent på det nye kunstgresset siden onsdag og ser fram å spille ordentlig på hjemmebane igjen.

DEL

Det var nok ikke mange som hadde trodd årets første OBOS-ligakamp på Nammo stadion skulle spilles først 27. juli - men nå er det altså endelig klart Raufoss' ordentlige hjemmedebut når Kongsvinger er motstander mandag.

Først sørget koronapandemien for en solid utsettelse av sesongen, deretter ble leggingen av nytt kunstgress også forsinket.

Raufoss måtte spille sin første hjemmekamp på Jessheim, og laget har i lang tid fartet rundt på lokale bane for å trene.

Men nå har trener Christian Johnsen og hans lag endelig «kømmi hematt».

– Det er fint å komme tilbake. Vi har følt oss litt som nomader den siste tida; reist rundt omkring for å trene. Det blir godt å ha ett sted å være på, ha garderobe og all tingene tilgjengelig, sier Stian Simenstad.

Trent på Lena

I tida som har tatt for å få lagt nytt dekke på Nammo stadion – som har tatt godt over en måned lenger enn planlagt på grunn av ødelagte varmekabler – har Stian og lagkameratene stort sett reist til Lena for å få trent. Både Østre Toten idrettspark og Lena stadion har vært brukt.

– Det har vært ålreit, det – men det er noe annet å trene på hjemmebane, innrømmer Stian.

Nå gleder han seg til å spille kamp her også. Kongsvinger er motstander i mandagens kamp i OBOS-ligaen

Han synes også at banen er blitt veldig fin.

– Det er klart det er en fordel for oss å spille her. Vi har vært på litt ymse baner i det siste. På Nammo stadion går det i alle fall an å spille fotball, sier Stian og sikter til både kunstgressbanen til KFUM Oslo og gressbanen til Øygarden.

Ikke flaks

Han mener Raufoss har hatt en grei start, men at de helst skulle hatt noen flere poeng i bagasjen.

– Vi har ikke hatt flaksen med oss, selv om det nok ville vært et lite ran om vi hadde vunnet mot Øygarden.

Trener Christian Johnsen er også fram til å spille på Nammo igjen. I tillegg har han på det nærmeste en skadefri tropp.

– Både Emile Dadjo og Ikhsan Fandi har trent for fullt over ei uke og er aktuelle i troppen. «Solo» (Owusu) har trent i tre dager og må testes mandag.

Snorre Strand Nilsen er definitivt spilleklar, og da har Johnsen mulighet til å stille med det samme laget som startet mot Øygarden. Spørsmålet er om Solomon Owusu blir spilleklar. I så fall skyver han trolig Edvard Race ut av laget.

Det kan også være at Johnsen velger Gard Simenstad på topp i stedet for Håkon Leine.

– Hvordan skal dere slå Kongsvinger?

– Vi må framstå mest mulig lik oss sjøl, med høyt tempo og intensitet. I tillegg må vi være offensive, stå etter når vi angriper; kort sagt være med djerve, sier Johnsen.

Kommer fort

Han mener det blir viktig å nullstille mellom hver kamp.

– Kampene kommer fort nå, og vi må sørge for å ha mes mulig energi til hver av dem.

Stian Simenstad er klar på at Kongsvinger skal få jobbe hardt for poengene.

– Dette er en kamp som passer oss bra. De vil møte en sultent Raufoss-lag, sier han.

Raufoss – Kongsvinger kan du høre direkte på oa.no/direktesport i samarbeid med Radio Toten. Terje Solbakken er kommentator og sendestart er mandag klokka 17.45.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags