Gå til sidens hovedinnhold

Steve Dobrogosz' jazzmesse i Gjøvik kirke 16. april!

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Anette Dean, dirigent for Fredheim Blandede Kor, fullfører til våren sin bachelorutdanning i direksjon ved Norges Musikkhøgskole, og dirigent og kor forbereder nå hennes eksamenskonserter i april.

Eksamenskonserten arrangeres to ganger; først i Gjøvik kirke torsdag 16. april og deretter i Majorstuen kirke i Oslo lørdag 18. april. Verket som skal framføres, er Steve Dobrogosz' jazzmesse.

Messen er skrevet ut for kor, strykere og klaver. Konserten er et samarbeid mellom Fredheim Blandede Kor og Koret Oslo Ø, som gjester Gjøvik den 16. april med sin dirigent Liv Astrid Dahl. Og så reiser Fredheim-koret til Oslo for å gjenta konserten sammen med Oslo Ø den 18. april.

Det vil være et mektig kor som inntar podiet i Gjøvik kirke den 16. april. Fredheim-koret og Koret Oslo Ø består av ca. 35 sangere hver. I tillegg har Anette Dean med seg til konserten 6 unge, lovende musikere som enten er studenter ved Norges Musikkhøgskole, eller som nettopp er ferdige med sin utdanning.

Steve Dobrogosz (f. 1956) er født i Pennsylvania , USA, men har siden 1978 vært bosatt i Stockholm. Han har skapt over 400 verk, og er nok mest kjent i Norge via sitt samarbeid med Radka Todneff om albumet "Fairytales" som de ga ut i 1982. Hans "Messe" (som han skrev i 1992) er hans mest populære verk, og er blitt framført i over 20 land på fire kontinenter. Den er ikke framført i Gjøvik tidligere.

Anette Dean har til sommeren vært Fredheim-korets faste dirigent i 4 år, bare avbrutt av et studieopphold ved Sibeliusakademiet i Helsinki skoleåret 2018-19.

Kommentarer til denne saken