Vardal IF har søkt Gjøvik kommune om å leie treningstid på Gjøvik stadion fra 2. januar til 15. mars til trening for sine lag.

– Vi har for lite utleie, og kostnadene med strømprisene som er i dag gjør at det vil være uansvarlig drift å holde banen åpen i januar og februar. I tillegg er det kommet nye krav om snødeponi for baner med gummigranulat. Det har vi ikke. I sum vil det være flere hundre tusen kroner rimeligere for oss å leie treningstid på Gjøvik stadion, sier styremedlem Vegar Fuglerud, som gjennom en årrekke har styrt banevirksomheten i Vardal IF.

Storm (4) kan miste hockeytilbudet

Som i fjor

Vardal leide også treningstid på Gjøvik på vinterstid i fjor. Klubben har 20 lag. Gjøvik stadion er kommunalt eid og nyter nå godt av fastprisavtalen GLT-kommunene inngikk for en del år siden.

– De minste skal trene innendørs på skoler i Hunndalen. Lagene fra gutter ti år til senior har vi søkt Gjøvik kommune om å få treningstid til på Gjøvik stadion. Det gikk greit i fjor. Derfor håper jeg også det vil gå bra i år, sier Fuglerud.

Han har ikke regnet nøyaktig på hva klubben sparer ved å flytte ut av sin egen kunstgressbane og leie av naboen i nord.

Stor usikkerhet i bransjen: Skyhøye strømpriser kan stenge alpinanlegg

Flere ganger dyrere

– Strøm og lys har jo blitt mye dyrere. Vi ser at strømregninga på klubbhytta er tre-fire ganger så stor som normalt. Hvis vi skulle få den samme økningen på oppvarming og lys på banen så ville det bli veldig kostbart. Vi skulle gjerne hatt banen åpen slik at våre medlemmer ikke hadde trengt å kjøre til Gjøvik stadion for å trene, men det ville gitt oss uforsvarlig store utgifter i forhold til å leie, sier Fuglerud.

Strømprisene skaper store utfordringer for mange idrettslag og haller denne høsten. Mandag ble det kjent at Fjellhallen på Gjøvik har sendt ut varsel om mulig stengning i november.

Fjellhallen jobber for at arrangementene skal gå som planlagt

Fjellhallen kan bli stengt i november - Gjøvik Hockey må kanskje trekke laget