Reporterne flyttet inn på spøkelsesgården

Artikkelen er over 3 år gammel

En innholdsrik aften på Stenberg gård, med historieformidling, drøfting rundt sjelelivet og innslag med spøkelsesjegere.

DEL

Det var duket for en særdeles innholdsrik kveld på Stenberg gård torsdag. Flere med kunnskap om stedet geleidet reporterene med kamera på slep rundt i den originale amtmannsgården, og avdekket gårdens rike historie.

Det var dessverre flere brudd i sendingen grunnet stedets relative avsideliggenhet, men alt ble tatt opp på film på stedet - sendingen vil derfor legges ut i sin helhet i løpet av torsdagen.

Innholdsrikt

Et av formålene med OAs visitt var å finne ut av hvordan ulike mennesker opplever gården. Generasjoner med unge mennesker har blitt trukket til gården, og det florerer med vandrehistorier om blant annet paranormale hendelser.

En vesentlig del av kvelden var derimot viet til å vise fram gårdens rike historie, som ble formidlet av Mjøsmuseets historiker Evald Fredholm.

Flere ungdommer var med på å utforskningen. I løpet av sendingen ble det også diskutert hvilken rolle gammel folketro spiller for interessen for det overnaturlige blant folk den dag i dag.

Sendingen vil bli lagt ut i sin helhet torsdag. Takk for at du så på!

Ekspert: - Kvinner holdt heksering på Stenberg

Folklore-ekspert: – Ungdom søker seg mot det overnaturlige

Vandrerhistorier

"Spøkelsene på Stenberg gård", har det hett seg i generasjon etter generasjon.

Vandrerhistoriene går og folk mener inn i vår tid at de har opplevd en rekke ubehagelige hendelser på gårdsområde. Det har hett seg at Weidemann-familien går igjen.  Men det har også hett seg at det har vært ungdommer som har skremt hverandre.

Og ikke nok med det - i tillegg får vi besøk av vampyr-entusiast Ingvar Amlien, som også er vokalist heavy-metal-bandet «Crest of Darkness». Amlien skal dele hans personlige forhold med det overnaturlige, og erfaringene han har gjort seg med mørkets hemmeligheter.

Hva sier folkloristen og hva sier alle vitnene?

Finn ut på onsdag når OA tar på seg oppgaven!

Artikkeltags