– Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om ordfører Nils Amund Røhnes bortgang. Våre tanker går først og fremst til familien og de aller nærmeste, sier kommunedirektør Kaija Eide Drønen og varaordfører Paal Ravnaas i en kommentar på nettsidene til Stange kommune mandag.

Røhne fikk påvist kreft høsten 2020 og har vært åpen om sin sykdomssituasjon. Han har vært ordfører i Stange for Arbeiderpartiet siden 2007.

Etter strålebehandling og to runder med cellegift, var han fortsatt i god driv som ordfører ved valget 2021. Da sa han følgende til NRK om situasjonen:

– Jeg har vært i arbeid hele tiden, og føler meg privilegert for det. Alt takket være vårt gode helsevesen, sa Røhne.

– Meldingen om Røhnes bortgang berører oss alle i Stange, og vi vil komme tilbake til hvordan de som ønsker kan formidle sine tanker i en kondolanseprotokoll, sier Kaija Eide Drønen i meldingen fra kommunen.

Fylkesordfører i Innlandet Even Aleksander Hagen skriver på Facebook at han er trist over beskjeden som kom mandag.

– Han har vært en sterk stemme for fellesskap, solidaritet og Innlandet helt fram til nå. Mange tanker går først og fremst til familien og de aller nærmeste, og til partikamerater som har verdsatt NIls høyt, skriver Hagen.

Røhne har i tillegg til sitt politiske verv i Stange, vært vararepresentant på Stortinget i en tolvårsperiode fra 1997 til 2009. Han har også vært statssekretær.

– At Nils er borte er nesten ikke til å fatte, og så utrolig trist og urettferdig. Nils var en god venn, mentor, et varmt menneske med lun humor og alltid godt humør. Han var en av de største politikerne Hedmark Ap har hatt, alltid visjonær og prinsipiell, men samtidig pragmatisk. Han fant og fikk til løsninger. En kjær venn og et forbilde i politikken, som vil bli sårt savnet, sier kulturminister Anette Trettebergstuen til Hamar Arbeiderblad.