Stadig flere unger har skapt stort trenerbehov i Gjøvik FIK: – Dette er kjempespennende

PRAKSIS: Torun Skar instruerer friidrettsungdom på Gjøvik stadion.

PRAKSIS: Torun Skar instruerer friidrettsungdom på Gjøvik stadion. Foto:

Av

Gjøvik Friidrettsklubb har vokst seg stor de siste årene. Det har skapt behov for flere trenere. Denne uka startet Torunn Skar og 12 andre på et kurs for «Friidrett for barn».

DEL

- Dette er tredje året jeg er med som trener, og da dette kurstilbudet dukket opp, var det ikke noe å tenke på. Jeg måtte bli med, forteller Torunn Skar.

Hun er en av i alt 13 deltakere på kurset som holdes internt i Gjøvik Friidrettsklubb med Mauritz Kåshagen som instruktør.

– Det er strålende. Vi er blitt en større klubb med behov for flere trenere. Foreldre har også spurt om mer kompetanse, så da kontaktet vi kretsen som kom med et tilbud om kurs, forteller Anne Kristine Sørum Seegaard i Gjøvik Friidrettsklubb.

«Prøvekaniner»

De fleste kursdeltakerne er foreldre. I tillegg har tre ungdommer gitt beskjed om at de kanskje blir med.

– Første kursdag tirsdag var digital, mens praksis med ei gruppe 11-12-åringen sto på programmet onsdag kveld. De var «prøvekaniner». I tillegg skal kursdeltakerne ha litt praksis på treninger gjennom hele sesongen før de får sitt kursbevis, forteller Seegaard.

Kurset «Friidrett for barn» er starten på det som heter trenerstigen i norsk friidrett og forløperen til Trener 1-kurset. Seegaard håper flere vil fortsette på en trenerutdannelse.

– Nå som vi har blitt så mange på trening, blir det selvfølgelig også behov for flere trenere. Vi er allerede i gang med trening både for gruppe 11–12 år og de som er 13 år og eldre. Her har vi vel totalt omtrent 45 på trening, forteller hun.

Tilrettelegging

Torunn Skar er en del av ei trenergruppa for 11- og 12-åringene. Hun ser kurset som en fin mulighet til å utvikle seg som trener.

– Det har absolutt gitt mersmak, og jeg ser ikke bort fra at jeg kommer til å bygge på med flere trenerkurs. For dette er kjempespennende!

For Torunn var det tilretteleggingen som var en avgjørende faktor til at hun kunne delta på kurset.

– Den teoretiske delen foregikk på Zoom, mens praksisen foregår på treningene våre. Dermed blir det ingen ekstra belastning i en travel hverdag.

13 NYE TRENERE: Disse har startet trenerkurset "Friidrett for barn" i Gjøvik FIK: Første rekke fra venstre: Bengt Otto Olsen, Torun Skar, Håvard Njå. Andre rekke fra venstre: Trond Barthel, Karoline Johansen, Hildegunn Barthel, Evy Kyseth, Nils Erik Storsveen, Kristoffer Winje Hagen, Mauritz Kåshagen (kursleder). Tredje rekke fra venstre: Grethe Solberg, Jørgen Evensen Lund, Håvar Furunes, Leif Asbjørn Seegaard. Helt bak: Eirik Seegaard.

13 NYE TRENERE: Disse har startet trenerkurset "Friidrett for barn" i Gjøvik FIK: Første rekke fra venstre: Bengt Otto Olsen, Torun Skar, Håvard Njå. Andre rekke fra venstre: Trond Barthel, Karoline Johansen, Hildegunn Barthel, Evy Kyseth, Nils Erik Storsveen, Kristoffer Winje Hagen, Mauritz Kåshagen (kursleder). Tredje rekke fra venstre: Grethe Solberg, Jørgen Evensen Lund, Håvar Furunes, Leif Asbjørn Seegaard. Helt bak: Eirik Seegaard. Foto:

To døtre er med

Torunn har med to døtre i Gjøvik Friidrettsklubb; Ada (11) og Elli (9). Mens Ada nå har hatt muligheten til å trene, må Elli fortsatt vente litt på grunn av koronapandemien.

– Det synes hun har vært veldig rart, men nå kan hun snart bli med igjen hun også.

De yngste, gruppa fra 6 til 10 år, krever nemlig litt mer ressurser i forhold til bestemmelsene om smittevern, men Anne Kristin Sørum Seegaard lover at disse også skal få komme i gang igjen om ikke altfor lenge.

– Det er enda flere i denne gruppa, kanskje så mange som 60. Totalt har vi 150 aktive i klubben nå, så da er det grådig moro med friidrett, sier hun.

Lavterskeltilbud

Torun Skar får ikke fullrost opplegget og miljøet i friidrettsklubben.

– I tillegg er treningen veldig allsidig og passer for alle. Dette er et lavterskeltilbud, og jeg oppfordrer alle å komme på ei trening for å finne ut om det er noe for deg.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags