Stå opp for akuttsykehus på Gjøvik

AKSJON: – Jeg går gjerne i fakkeltog, men det er liksom litt «oppbrukt». Hva tenker politikerne i regionens kommuner og andre som ønsker et akuttsykehus på Gjøvik, at vi kan gjøre? spør artikkelforfatteren.

AKSJON: – Jeg går gjerne i fakkeltog, men det er liksom litt «oppbrukt». Hva tenker politikerne i regionens kommuner og andre som ønsker et akuttsykehus på Gjøvik, at vi kan gjøre? spør artikkelforfatteren. Foto:

Av
DEL

MeningerVi har bare noen måneders kamptid igjen til å påvirke Helseministeren, Sykehuset Innlandet og Helse sør-øst sitt vurderingsgrunnlag, for at Gjøvik skal få akuttsykehusstatus i Innlandet. Vi må bruke tida og synliggjøre oss enda mer. Det er nok mange innbyggerne som har kastet inn håndkledet nå, er lei av denne knivingen mjøsbyene imellom, men den er nødvendig, særlig nå på oppløpssiden. Vi kan ikke sitte stille å vente på at Helseministeren og Helse sør-øst skal «oppdage» Gjøvik og se fordelene ved vår beliggenhet og region (mens Hamar bruker alle midler for å hale et sykehus i land der). Dessuten, får vi ny vei Hadeland – Mjøsbrua med kortest kjøretid nordover fra Oslo, kan det etter hvert gi en god oppblomstring av Gjøvik som by, i tillegg til et akuttsykehus.

Elverum hadde fakkeltog 20. februar, for å få akuttsykehus der. Innslag dekket av NRK, da må innslag fra Gjøvik også få sendetid – om vi lager ett. Kanskje noen kan gå i bresjen for å lage en PR-video, med en positiv vinkling, et presist og kort innslag (5-6 minutter), som kan sendes NRK Dagsrevyen og TV2 nyhetene, med kopi til Helse sør-øst og Helseministeren?

Hva med å filme med drone – stige til værs fra Hovdetoppen, vise byens beliggenhet / zoome inn sykehuset, «drone seg rundt» Gjøvik sykehus, inkludert stråleenheten, NTNU med sykepleie- og muligens legestudieplasser, vise «nedslagsfeltet» og tallfeste hvor mange innbyggere regionen faktisk har som sokner til Gjøvik sykehus – med glimt fra Valdres, Land, Hadeland, Toten, ja hele regionen. Vi trenger å vise oss fram, snarest! (Kompetanse på dette på NTNU?)

Jeg er ganske sikker på at flere representanter for Helse sør-øst ikke kjenner regionen så godt. De hører mest om Hamar, derfor ville en visuell hilsen fra vår region til dem, være særdeles viktig. Mange har sikkert andre forslag om muligheter for å markere og synliggjøre sykehuset og regionen. Ta fram kreativiteten!

Jeg går gjerne i fakkeltog, men det er liksom litt «oppbrukt». Vi må vise fram noe de kan se og huske. Hva tenker politikerne i regionens kommuner og andre som ønsker et akuttsykehus på Gjøvik, at vi kan gjøre?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags