Gå til sidens hovedinnhold

Leeds snubler igjen

Det er 69 år og 169 dager siden forrige gang Leeds vant borte mot Brentford i ligaen. Vi  tror ikke de vinner denne gangen heller.

(Nettavisen)

Det er et innholdsrikt oddsprogram denne tirsdagen. I Championship er det midtukerunde, og seks av kampene spilles tirsdag kveld. Det er også full rulle i League One og i League Two. Det spilles to kamper i nederlandsk Eredivisie, mens det også spilles kamper i belgisk toppdivisjon. På hockeyfronten er det full serierunde i SHL igjen etter landslagspausen, og natt til onsdag er det elleve kamper fra NHL.

Onsdag er det 43 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag 18.00. Lever kupongen her!

Brentford - Leeds United H 2,30 (spillestopp kl 20.40)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Brentford slo Middlesbrough 3-2 i helgen. Ikke bare var the Bees usedvanlig effektive offensivt, men de viste også en enorm arbeidsmoral. Boro kom tilbake to ganger, men Ollie Watkins ble matchvinner tre minutter før full tid. Etter fire seire på de seks siste kampene fester Brentford grepet om en playoffplass.

Det har ikke vært lett å komme til Griffin Park denne sesongen. Brentford har vunnet ni av 15 hjemmekamper så langt, og de har scoret 28 mål.

Men: Brentford har faktisk kun vunnet én av seks kamper mot topp seks-lagene denne sesongen. De slo Fulham 1-0 på Griffin Park i midten av desember. Så sent som for to uker siden tapte de 0-1 hjemme mot Nottingham Forest, som innehar fjerdeplassen før midtukekampene.

Brentford har vunnet fire av seks hjemmekamper mot lag som ligger over 13.-plass på tabellen, men bare én av seirene har vært med mer enn ett mål. Det ligger an til en jevnspilt march i utkanten av London.

Mistet ti poengs forsprang

Marcelo Bielsas menn er det beste fotball-laget i divisjonen, men det hjelper så lite når de ikke scorer mål. Det virket lenge som Leeds skulle ta en av de direkte opprykksplassene i Championship, men nå er den gamle storheten fra Yorkshire i ferd med å kollapse på samme måte som sist sesong.

I midten av desember hadde Leeds et ti poengs forsprang på tredjeplassen, men etter tap i fire av de fem siste kampene er det bare bedre målforskjellen som gjør at de klamerer seg til en av de direkte opprykksplassene. I helgen tapte de 0-2 mot Nottingham Forest. Dermed er de kun ett poeng bak Leeds før midtukerunden. Den gamle storheten fra Yorkshire har vært den store opprykksfavoritten denne sesongen, men hvis de skal spille i Premier League neste sesong må de våkne igjen snart. De skaper sjanser i kampene, men ballen vil ikke i mål.

Onsdag er det 43 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag 18.00. Lever kupongen her!

Leeds står uten seier i de tre siste bortekampene, men sesongen sett under ett så har de klart seg brukbart borte fra Elland Road. Det er bare to lag som har tatt flere poeng på bortebane enn Yorkshire-laget, men de har ennå ikke vunnet borte mot noen av topp seks-lagene. Nå møter de et Brentford-lag som har vært solide bakover. Det er bare Derby som har sluppet inn færre mål på hjemmebane enn dem i Championship.

Godt tak på Leeds

Brentford har også et historisk godt tak på Leeds som ikke har vunnet noen av de siste ni kampene på Griffin Park. Statistikken viser 6-3-0. Den siste borteseieren til Leeds mot Brentford kom i august 1950.

Leeds får tilbake den viktige midtbanespilleren Kalvin Phillips som har vært suspendert i tre kamper, men Tyler Roberts er ute med skade. Jean-Kevin Augustin, som er på lån fra RB Leipzig ut sesongen, kan starte sin første kamp for Leeds tirsdag. Det blir spennende å se om han kan gjøre noen forskjell.

Brentford-kaptein Pontus Jansson kan være tilbake til kampen mot gamleklubben, mens Shandon Baptiste og Tariqe Fosu - som begge ble hentet fra Oxford sist måned, må trolig belage seg på å starte på benken igjen.

Opprykksjagende Leeds har bare vunnet én av syv bortekamper mot lag på øvre halvdel av tabellen. Det lover ikke bra før bortekampen mot Brentford. Hjemmelaget vil gå forbi Leeds på tabellen med seier. Det er antakeligvis en kjempemotivasjon for Brentford. 2,30 i odds på vertene er ok. Spillestopp er klokken 2040.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Kommentarer til denne saken