Vind IL i Svennis Cup

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt Tradisjonen tro er det flere Vind lag som deltar i Svennis Cup i Torsby. I år var det J-2008, 2 x G-2008 og 2 x G-2007 som representerte klubben fra Sørbyen.

Svennis Cup 2019 har i år ca. 150 lag fordelt på klassene 10 til 16 år for begge kjønn.
Naturlig nok flest Svenske lag med, men også en god del fra de søndre deler av Hedmark i tillegg til Gran, Sør-Fron og selvsagt de oranse og Blå fra Gjøvik – Vind IL.

En kort åpningsseremoni der opphavet til turneringsnavn Svennis – Sven Göran Eriksson – var tilstede og åpnet turneringen før opptoget går ned til sentrum. Det var ikke med rent lite stolthet vi hørte speakeren som introduserte alle lagene fredag kveld i Torsby sentrum at «här kommer klubben med dom snyggaste tröjorna, Vind IL från Norge».

Sosialt sett er denne turneringen rett og slett fantastisk. Lagene bor på vandrerhjem, campinghytter osv., det er bading og badeland, pizza spising, grilling, og sannsynligvis en is eller to. Masse kos for ungene og ikke minst for de voksne. Store og sammensveisede foreldregrupper er viktig for at flest mulig av ungene skal fortsette lengst mulig.

Fotballbanene av variabel kvalitet, der banene sentralt i Torsby kanskje må settes i kategorien «under snittet vedlikeholdt» mens banene utenfor sentrum stort sett holder veldig god standard. Det spilles utelukkende å gress bortsett fra 11 klassene som også benytter kunstgresset på hovedbanen «Björnevi».

Vind lagene legger en stor innsats for dagen og resultatene blir som i livet ellers noen opp- og noen nedturer. Jentene sto igjen med 5 seire og 1 uavgjort i løpet av de 6 kampene de spilte gjennom helgen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken