Her setter Maren (19) ny norsk rekord

REKORD: Maren Fikse satte ny norsk juniorrekord i rykk.

REKORD: Maren Fikse satte ny norsk juniorrekord i rykk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Junioren Maren Fikse imponerte i NM senior i vektløfting i helga. I klassen 75 kilo kjempet Gjøvik-løfteren seg til en andreplass.

DEL

Maren Fikse imponerte kraftig under NM i Naustdal i helga. I øvelsen rykk satte hun ny norsk juniorrekord med et løft på 76 kilo, mens hun i støt løftet 87 kilo. Der var det heller ikke langt unna rekord.

– Maren satte norgesrekord i rykk og var veldig nærme rekord i støt. Hun prøvde seg to ganger på 92 kilo og det satt på trening, men klaffet ikke helt i konkurransen, sier leder i Gjøvik atletklubb Tor Kristoffer Klethagen.

Han gjorde det bra sjøl, Klethagen. Med 130 kilo i rykk og 157 kilo i støt holdt det til en andreplass i klassen 105 kilo. Han har store forventninger til Maren Fikse.

– Hun er bare 19 år og har mye å gå på. Det blir veldig moro å følge med hun framover. Det er talent og treningsvilje som gjør at hun presterer så bra. Maren er veldig flink til å ta til seg tips fra treneren og trener minst fem dager i uka. Hun skal være med i junior-NM i slutten av april og er en sterk kandidat til å bli tatt ut på juniorlandslaget, forteller Klethagen, som er fornøyd med laginnsatsen.

– Det har vært en veldig bra helg for oss. Det var deltakerrekord for Gjøvik med åtte i tallet og det er vi selvsagt strålende fornøyd med, sier han.

I klassen menn 77 kilo ble det fjerdeplass på Bjørn Emil Evensen med 100 kilo i rykk og 116 i støt.

Jardar Tøn leverte 94 kilo i rykk og 110 i støt i klassen menn 85 kilo. Det holdt til en 12. plass.

Svein Arne Follinglo i klassen 94 kilo løftet 111 og 135 kilo i henholdsvis rykk og støt, mens Bjørn Christian Stabo-Eeg løftet 119 og 148 kilo i klassen +105.

Fikse var imidlertid ikke den eneste kvinnelige deltakeren fra Gjøvik. I klassen 69 kilo fikk Julie Kristin Brotangen og Mari Myrer prøve seg. Brotangen løftet 53 kilo i rykk og 77 kilo i støt, mens Mari Myrer fikk registrert 74 kilo i støt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags