Gjøviks vektløftere klare for Østlandsmesterskapet

Maren Fikse er en av i alt 13 vektløftere fra Gjøvik Atletklubb som deltar i Østlandsmesterskapet i Tønsberg til helga.

Maren Fikse er en av i alt 13 vektløftere fra Gjøvik Atletklubb som deltar i Østlandsmesterskapet i Tønsberg til helga. Foto:

Av
DEL

Gjøvik Atletklubb har akkurat lagt bak seg et jubelår både på og utenfor banen med både norske rekorder og medaljer, stor rekruttering og en flott pengegave fra Sparebankstiftelsen DNB.

Til helga arrangeres Østlandsmesterskapet i vektløfting med godt over 100 deltakere. 13 av disse kommer fra Gjøvik, og flere av dem er favoritter til å ta mesterskapet hjem til Gjøvik.

Tønsbergkameratene er en av landets eldste vektløfterklubber, og det er ingen hvilken som helst klubb som står for arrangementet i år. Klubben har tatt lagserien hjem flere år på rad og er klubben til landslagstrener Jarleif Amdahl og tidligere OL-deltaker Ruth Kasirye.

Gjøviks ungdomssatsing begynner virkelig å slå rot, og hele 7 utøvere stiller på plattingen lørdag formiddag. For flere av disse er dette deres første stevne utenfor klubben, og det knytter seg stor spenning til hvordan det er å delta i konkurranse utenfor klubbens egne lokaler.

Trener Olav Johansen har stor tro på ungdommene som reiser nedover og ser fram til å ta med seg gode resultater hjem til Gjøvik.

I 2018 satte Maren Fikse flere Norske rekorder, og hun må nok en gang finne seg i å være favoritt i sin klasse. Blant favorittene finner vi også klubbens leder Tor Kristoffer Klethagen som viser god form, og satte nylig 131 kilo i rykk på trening.

Stevnet er også blant de siste mulighetene klubbens utøvere har å kvalifisere seg til senior-NM som går av stabelen i Larvik senere i år.

Johansen forteller om stor aktivitet og iver blant klubbens utøver, og håper på gode resultater og opplevelser for mjøsbyens vektløftere.
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags