Valdres åpnet forrykende mot et sterkt Vålerenga 2. Laget spilte seg frem til flere gode sjanser, og gjestene viste stor presisjon og gode kombinasjoner ved flere anledninger. Etter et hjørnespark var det klart for 1-0 til gjestene, og Kristian Tuv var mannen bak den scoringen.

Etter pause var det et helt annet VIF-lag som entret banen, og i perioder valset de over bortelaget. Først utlignet de til 1-1, og like etter fikk Mattias Blaarud fritt spillerom og ga hjemmelaget ledelsen 2-1. Dette så imidlertid ut til å tenne bortelaget, og innbytter Desmond Chappy takket for tilliten ved å sette inn 2-2 på en fin enkeltmannsprestasjon.

Samme mann var på ferde like etterpå, noe som førte til at hjemmelaget måtte avslutte med ti mann. Keeper Gudmund Kongshavn måtte gå i garderoben etter å ha felt Chappy. Innbytter Øyvind Lund ble deretter dagens helt for gjestene da han banket inn 3-2 for Valdres. En meget sterk prestasjon av Valdres som spilte meget god fotball i en underholdende kamp i Valhall.