• Tre seirer på tre forsøk i Hovedløpet.
  • Tre seirer på tre forsøk i junior-NM

Bare en gang har 18-åringen misset i NM. I fjor ble det "bare" sølv i NM i nattorientering i Bergen. I tillegg har hun gull både fra Hovedlandsrennet og junior-NM i langrenn.

Sterk psykisk

– Hva er det som gjør seg så suveren i forhold til konkurrentene?

– Jeg vet ikke om jeg er så suveren. Men jeg er ganske flink til å gjøre det bra når det gjelder. Psykisk er jeg nok sterk. Før en konkurranse vet jeg hva jeg skal gjøre, og er flink til å gjennomføre taktikken. Da er orientering egentlig ganske enkelt, hevder sørlandsjenta som kom til Gjø-Vard midt i sesongen.

I tillegg trener hun mye hele året gjennom og er på juniorlandslaget både i orientering og langrenn. Hverdagen med skolegang på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer, samlinger og konkurranser kan ta pusten av noen og enhver.

Utilnærmelig

Ved Matrand i Eidskog var 18-åringen utilnærmelig i yngste juniorklasse for damer, D17-18. I det våte og tunge terrenget var hun i ledelsen fra start til mål. På det meste ledet hun løpet med over sju minutter.

– Jeg bommet på tredje siste post, etter et nesten prikkfritt løp så langt. Men jeg tok igjen en av de antatt sterkeste konkurrentene og ble kanskje litt for opptatt av det. Hun valgte riktig vei inn i et tett område, mens jeg trodde posten skulle ligge litt ut til venstre. Dermed tapte jeg tre minutter, ble litt smånervøs og trodde en stund at gullet kanskje ville ryke der.

Men NM-gullet var "bankers", Ingunn Weltzien på andreplass var over fem minutter bak Gjø-Vard jenta.

Nytt gull i dag?

I dag løper juniorene mellomdistanse sør for Kongsvinger. Betty Ann er tittelforsvarer og satser på et nytt NM-gull.

– Jeg løper for gull, men vet det er et veldig vanskelig terreng vi skal konkurrere i. Men jeg gleder meg minst like mye til neste helg. Da skal jeg for første gang løpe stafett sammen med søsteren min (Inger Liv) og Lone (Molstad Sørlien). NM-stafetten for juniorer arrangeres nemlig på Oppdal sammen med sprinten, og det skal bli skikkelig gøy, innrømmer Betty Ann Bjerkreim Nilsen.