Trioen fra arrangørklubben er ennå for unge til å delta i andre enn egne stevner.

For unge

Både Ruben Sveum (11), Remi Herberg Kristiansen (11), og Lars Petter Taje (12), er ennå for unge til å delta i den åpne juniorklassen, og kan derfor ikke få delta i stevner med andre arrangører som krever reising og overnatting. Slik er reglementet.

I helgen spilte de mot to lag i juniorklassen som i tillegg til å være eldre, har mye lenger erfaring og rutine. Det endte med fire tap, men de unge guttene viste stadig framgang, og tapte med mindre margin andre gangen de møtte hver av motstanderne. Disse var Asker HSL 4 åpen som vant juniorklassen, og Ringerike HIL 3 kl 3 som ble nummer to.

Har det moro

– Vi synes det er kjempemoro, og derfor er vi med, sier eldstemann Lars Petter Taje. Guttene lover at de kommer til å fortsette med boccia, fordi det har gitt skikkelig mersmak.

Den første kampen mot Asker tapte de 11-1, men i den andre viste de et stort forbedringspotensiale og tapte "bare" 7-3. Guttene som begynte å trene boccia for åtte måneder siden kan delta i juniorklassen når de blir 13 år. De vant barneklassen siden de var eneste deltager, men de håper at flere unge nå vil satse på boccia som er et spill i stor framgang. At spillet faktisk er verdens eldste kulespill, og så dagens lys i Italia under den gamle romertiden, er det ikke så mange som er klar over.

– Når vi kommer i juniorklassen kan vi delta mot alle. Vi merker stor forskjell fra i fjor da vi begyndte å trene boccia, sier guttene ivrige og nærmest i kor. Alle spiller fotball og prioriterer det, mens Remi også spiller håndball. Boccia har de imidlertid ikke til hensikt å slutte med.

Vant klasse 3

Friskus HIL 2 med Sigbjørn Sørlie, Sølvi Simensen og Kjell A. Lindberg på laget vant klasse 3 foran Ringerike HSL 2. Gjøvik HIL 7 endte på en tredje plass.

I klasse 1 var Østre Toten HSL alene i sin klasse, men de har et sterkt lag uansett. Laget besto av Bjørg K. Bakkelund, Ivar Veisten og Kjell Ottosen.

I åpen klasse hvor det stilte hele 10 lag i finalespillet av totalt 30 lag, ble Østre Toten HSL 4 nummer to etter Asker HSL 6. Oddvar Skullerud, Asbjørn Undli og Tor Ole Richardsen deltok på laget til Østre Toten HSL 4.

I alt var det 51 lag i aksjon begge dager under helgens stevne i Kallerudhallen.