Befriende sommertrening med Friskis & Svettis Gjøvik

Treningsleder Else Bjørnson instruerer planken.

Treningsleder Else Bjørnson instruerer planken. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Innsendt Vinteren var snørik og lang, våren hoppet vi glatt over, og sommeren kom som ett skudd i mai! Denne sommeren, som i årene forut – tilbyr Friskis & Svettis Gjøvik sommertreninger på gressmatta ved lekeplassen på Gjøvik Gård. Nytt av året var lukten av tørt høy i det vi lå på magen for treningsøktas ryggøvelser.

Aldri har vel gresset og bakken vært så tørr ved sesongstart som i år? Temperaturen oversteg 20 grader, fortsatt! Lett krydret av en deilig bris som tørket svetten fortløpende. De vel 25 oppmøtte så ut til å nyte årets første sommertrening under slike forhold.

Veteraner og nye skudd

Vi tok en kjapp prat med to av de oppmøtte under uttøyningen på gressmatta. Berit Brenni er nærmest som veteran å regne da hun har vært med i foreningen i en liten årrekke. Hun synes det er tyngre å trene ute enn inne og beskriver opplevelsen som å «nærmest starte på scratch igjen».

Hun sier det er godt å ha noen som instruerer en gjennom den viktige styrketreningen – men som det er så vanskelig å motivere seg til å gjøre på egen hånd. Favorittimene hennes er Annettes Middels-jympa og Lises Soft. Hun vil nok få begge disse på gresset i sommer til variasjon fra innetreningene hun har deltatt på i vinter.

Ei annen som har funnet turen til Gjøvik Gård denne kvelden er Kjersti Fjeld. Hun trener sin aller første sommertreningsøkt i foreningen vår i dag. En aldri så liten premiere! Hun får i oppdrag å beskrive økta med ett ord. Svaret kommer kjapt – og det ble «Befriende».

Bytte av dager

Tidligere år har vi pleid å holde treningene våre på mandager og onsdager klokken 1830–1930. Men i år er det Yoga i parken på Gjøvik Gård hver onsdag, dermed bytta vi til torsdager i tillegg til mandager den sommeren her.

Alle som ivrer for motiverende musikk, dyktige treningsledere og perfekte treningsforhold er hjertelig velkomne på treningene våre denne sommeren. Det er gratis å prøve! Og i anledning 20 års jubileet vårt har vi attpåtil trening for kun 100,- i hele 2018 for alle som er i 20-årene. Så her er det bare å finne fram treningstøy og drikkeflaske og møte opp. Kveldens økt ble ledet av Else Bjørnson.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags