Rundkastet tvinger Anders til å gi seg som travtrener

Anders Andersen sammen med Philip Lyn på Bjerke i sommer.

Anders Andersen sammen med Philip Lyn på Bjerke i sommer. Foto:

Anders Andersen var utsatt for et uhell på Forus travbane i april. Nå har han bestemt seg for å gi opp treneryrket og selger alt; både hester og utstyr.

DEL

Totningen Anders Andersen har de siste par årene satset alt på travsporten og har bygd opp en trenerkarriere med egen stall utenfor Skien.

Men uhellet på Forus travbane under forberedelsene til V75-løpet 21. april i vår har snudd opp ned på tilværelsen. Det så lenge ut til at han skulle komme seg greit fra kollisjonen, men nå erkjenner han at det ikke går.

Tre-fire meter i været

«Smertene etter ulykken på Forus blir bare verre og verre, og gjøremålene daglig blir for tunge for min kropp», skriver Anders Andersen på sin Facebook-side. «Trist, men nødvendig», legger han til.

Andersen var ute og varmet opp med Philip Lyn da han krasjet med Kjetil Djøseland og Kleppe Stauren.

– Jeg ble kastet tre-fire meter opp i været og landet i banen med et brak, forteller Andersen. Han hadde smerter i et kne, men han fortsatte å trene hester og kjøre løp etterpå

– Løpskjøringen er det ikke noe problem med, men det er alt arbeidet i det daglige som nå ikke lar seg gjennomføre, sier han til OA.

Anders Andersen

Anders Andersen Foto:

Mange morsomme år

Anders, som er lillebror til sine syngende søstre Inger Lise og Mai-Britt og er opprinnelig fra Skreia, har kjørt travløp siden 1983, men det er først siden 2016 han har satset for fullt på egen hånd.

«Vi har hatt mange morsomme år med hestene og gode minner å ta med seg. Takk til alle som har hjulpet oss og fulgt oss. Alle hestene og alt utstyr er nå til salgs. Håper å avvikle alt innen måneden», skriver han videre på Facebook.

Han har i alt hatt ni hester på stallen. Hva han nå skal begynne med, har han ikke bestemt seg for.

– Jeg får se hva som byr seg. Jeg har erfaring fra elektro- og maskinbransjen, sier 57-åringen, som er samboer med Anette Larsen og har fire barn i alderen 7 til 24 år.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags