Myhreng Jerker ble «millionær»

SEIER: Myhreng Jerker sammen med kusk og trener Olav Mikkelborg og Håkon Hansen etter seieren i Østfoldpokalen på Momarken lørdag. Foto: privat

SEIER: Myhreng Jerker sammen med kusk og trener Olav Mikkelborg og Håkon Hansen etter seieren i Østfoldpokalen på Momarken lørdag. Foto: privat Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Olav Mikkelborg kusket Myhreng Jerker inn til en ny triumf da den nye kaldblodsstjerna vant Østfoldpokalen på Momarken lørdag.

DEL

Seieren var verdt 150.000 kroner, og med det rundet den formsterke hesten en million i innkjørte kroner.

Myhreng Jerker eies «Stall Vent og se», som består av en gjeng traventusiaster. En av disse er Håkon Hansen fra Bybrua, nå bosatt på Raufoss.

– Jeg ble anbefalt å kjøpe en andel av oppdretteren Terje Myhrengen fra Bjoneroa. Det angrer jeg ikke på nå, sier den travinteresserte vardølingen.

Stor opplevelse

Han var selv til stede på Momarken og kunne motta premien for seieren i Østfoldpokalen på seremoniplass.

– Det er jo ikke akkurat noe å bli rik av, men det er jo moro at vi faktisk går med overskudd. Samtidig er det ikke pengene som drar, men heller opplevelsene.

Og for Håkon Hansen og de andre eierne – deriblant kusk og trener Olav Mikkelborg – ble det en stor opplevelse da Myhreng Jerker på overlegent vis vant det fjerde V75-løpet på Momarken.

– Da den overtok teten, var det ingen tvil. Jerker'n vant med to lengder, forteller Hansen.

Myhreng Jerker ble spilt som storfavoritt og innfridde til fulle med kilometertida 1.25,5 og til vinneroddsen 2,74.

Populær i Sverige

Nesten hele den norske kaldblodseliten var på plass på Momarken. Håkon Hansen legger ikke skjul på at Myhreng jerker nå er blant de aller beste kaldblodshestene, ikke bare i Norge, men også i Sverige.

– Hesten er utrolig populær i Sverige. Den står jo også oppstallet i Årjäng, der Mikkelborg har sin stall, sier han.

Olav Mikkelborg er hunndøling, men har de siste årene holdt til i Sverige. Der gjør han det riktig så bra, ikke minst med seksåringen Myhreng Jerker.

Håkon Hansen er usikker på hvilke løp den nye kaldblodsstjerna skal gå utover våren.

– Vi vurderer Jacob Meyers Pokalløp på Bjerke 1. april, og så håper vi selvsagt å få invitasjon til kaldblodsløpet på elitloppsdagen på Solvalla i mai.

I et annet løp på Momarken denne lørdagen utenom V75 vant Moveslikejagger, tilhørende Silje B. Rønning på Raufoss, på gode 1.14,8 til 14,28 i vinnerodds. Kristine Kvasnes var kusk, og løpet hadde en seierspremie på 40.000 kroner.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags