Gå til sidens hovedinnhold

Toppklubber har kontaktet Espen Haug om trenerjobb

Artikkelen er over 7 år gammel

Espen Haug innrømmer at han har fått henvendelser fra toppklubber om trenerjobb neste sesong.

Helt siden Raufoss ble flyttet ned i 2. divisjon i 2007 har Espen Haug jobbet hardt for å gjøre klubben i hans hjerte klar for å ta steget tilbake til 1. divisjon. Lørdag fikk opprykksjakten et skudd for baugen etter 1–3 i toppkampen i Levanger.

Fortsatt med

Ettersom Elverum slo Valdres FK og Byåsen slo Herd forsvant Raufoss ned på tredjeplass på tabellen. Elverum topper. Ett poeng foran Levanger og Raufoss.

– Vi ville selvsagt helt ledet serien, men her er ingenting avgjort. Jeg tror det blir kamp helt til siste slutt mot Elverum i siste serierunde, sa Espen Haug.

Han hadde akkurat sett sitt lag spille en svak første omgang, en god første halvtime av andre omgang, og som mot Brumunddal, mistet verdifulle poeng etter svakt defensivt spill mot slutten av kampen.

– I andre omgang spiller vi godt, utlikner og har egentlig kontroll. Så scorer de etter at vi blir for passive. Det siste målet er et resultat av at vi kjører fram alt og de kontrer, sa Haug.

Espen Haugs kontrakt med Raufoss går ut etter denne sesongen.

– Hva tenker du om framtiden?

– Jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg tar UEFA A-utdannelsen nå og har ambisjoner som trener. Hjertet er i Raufoss, og jeg har en drøm om å få klubben tilbake i 1. divisjon. Den drømmer lever fortsatt, sa Haug.

– Har du fått tilbud fra andre klubber?

– Jeg har fått henvendelser fra andre klubber, men ikke konkret tilbud, sa en ærlig Espen Haug.

– Er det fra klubber høyere enn 2. divisjon?

– Ja, det er det.

– Hvilke klubber dreier det seg om?

– Det vil jeg ikke kommentere.

– Har du fått tilbud om å fortsette som Raufoss-trener?

– Bare at de har spurt hva jeg tenker om neste år. Men dette blir en helhetsvurdering jeg må ta i samråd med familien. Nå tenker jeg kun på Raufoss resten av sesongen.

Trøbbel

Raufoss-treneren har ikke fått noen enkel vei mot drømmen om opprykk. Å miste så gode spillere som Markus Rolandsen, Aron Lee Jones, Alonso Sanchez Gonzales og Lars Johan Kollshaugen svekker selvsagt kvalitet både i trening og kamper. Karantener er også en utfordring i en syltynn stall. Lørdag pådro Anton Henningsson seg et totalt unødvendig gult kort som gjør at han må stå over mot Byåsen neste kamp.

Svikter igjen?

Fra sidelinja er det også bekymringsfullt å se at for mange nøkkelspillere ikke presterer på sitt beste nivå, at laget mangler autoriteter ute på banen når det «blåser på toppene», og at «attityden» i laget ikke virker å være god nok når mye står på spill.

– Frykter du at det glipper også i år, Espen Haug?

– Jeg er uenig at dere bruker «igjen», for det er først i år vi har hatt målsetting om opprykk. Jeg kan love alle at vi skal gjøre alt som står i vår makt for å være med i kampen om opprykk helt til siste kamp. Vi har våre utfordringer med mange skader og andre ting, men jeg har tro på at vi skal være på skuddhold til siste serierunde mot Elverum. Og da skal vi sitte igjen med en annen følelse enn da vi tapte den avgjørende kampen der i 2012, sa Espen Haug, som kommende uke er i Porsgrunn på trenerkurs.

Raufoss-treneren var ikke bare skuffet over tapet. Han var også mektig forbannet på Levangers oppførsel på naboenken. På oa.no kan du se video hvor Haug forteller om at hans spillere ble hånet av hjemmelagets ledere.

Kommentarer til denne saken