Det to ganger ni mil lange hundekjørerløpet tur/retur Espedal - Torpa utviklet seg til å bli en skikkelig thriller. Torpingen Thomas Wærner ledet lenge løpet, men måtte seg seg slått på de siste kilometerne av to konkurrenter. I mål var han fire minutter bak vinneren, Trond Ørslien fra Gausdal.

– Jeg har tatt det med to og ikke kjørt så mange konkurranser de to siste årene. Slik sett var dette et aldri så lite "comeback" for mid del, og målet er å satse mer på de lange løpene framover. Men det tar tid å få "omskolert" hundene som har vært vant med kortere løp, forteller Wærner.

I Gausdal Maraton ledet han med to og et halvt minutt etter halvkjørt løp. Etter fire obligatoriske hviletimer, startet han så ferden tilbake fra Torpa til Espedalen.

– Løypa gikk forbi huset mitt, og hundene skjønte ikke at vi skulle kjøre rett forbi. De ville en tur hjemom, og dermed ble jeg tatt igjen av flere konkurrenter, forteller hundekjøreren fra Torpa.

De neste milene ble det tøff kniving i teten. Flere hundespann vekslet på å være i teten, blant annet Thomas Wærners hunder.

– Mot slutten ble det litt tøft. Vi er uvant med så lange løp, og hundene ble nok litt slitne. Derfor hadde jeg lite å gi de siste kilometerne, men uansett er jeg fornøyd med tredjeplass, forsikrer Thomas Wærner som har planer om å kjøre både Femundsløpet og Finnmarksløpet seinere i vinter.

Bjørnar Andersen - som seinere i vinter er norsk håp i verdens tøffeste hundekjørerløp, Iditarod i Alaska - endte for øvrig på fjerdeplass i konkurransen.