Over 500 har meldt seg på til Totens Tøffeste

Henriette Lilløy Bruun (f.v), Preben Svalestuen Johannessen, Lars Elton Myhre, Marjan Sotvan og Lisa Haavi styrker seg før Totens Tøffeste ved å løfte instruktør Elin Oterholm. Foto: Tommy Gullord

Henriette Lilløy Bruun (f.v), Preben Svalestuen Johannessen, Lars Elton Myhre, Marjan Sotvan og Lisa Haavi styrker seg før Totens Tøffeste ved å løfte instruktør Elin Oterholm. Foto: Tommy Gullord

Av

– Nå har vi trua på at vi kan passere målet på 600 deltakere, sier prosjektleder Lars Elton Myhre i terrenghinderløpet Totens Tøffeste.

DEL

Vel tre uker før det aller første Toten Tøffeste-arrangementet går av stabelen er antall deltakere allerede oppe i 550. Det er Lars Elton Myhre veldig godt fornøyd med.

– Vi foretok en mobilisering med forskjellige aktiviteter. Det resulterte i rundt 100 påmeldinger i løpet av ei ukes tid. Det er kjempebra, sier Elton Myhre.

Han forteller videre at flere bedrifter har meldt på lag, samtidig som de utfordrer andre bedrifter til å gjøre det samme.

Noe for alle

– De ser på dette som et sosial greie sammen med kolleger. Og poenget er jo nettopp at denne konkurransen, selv om den har en tøff profil, er noe alle kan gjennomføre. Ja, det er noen tøffe hinder underveis, men alle hinder har et enklere alternativ.

Lars Elton Myhre påpeker også at det er viktig for arrangøren at dette skal være mulig for alle.

– Sist helg var jeg på Villmann Midnight Run i Hønefoss med 700 deltakere. Her var det bare et fåtall som hadde fokus på sluttida. Og slik håper jeg det blir også i Totens Tøffeste. Det viktigste skal være å delta og gjennomføre.

Nå er både løypa og hindrene mer eller mindre helt klare.

– Vi offentliggjør ikke alle hindrene. Det skal bli en og annen overraskelse underveis, lover prosjektlederen av arrangementet som er et resultat av over to års planlegging.

Blir sykt kult

Preben Svalestuen Johannessen og samboer Henriette Lilløy Bruun kommer begge fra Sandefjord, men er bosatt i Gjøvik. Preben studerer på Hamar, mens Henriette er ferdig utdannet sykepleier og jobber på Gjøvik sykehus.

– Totens Tøffeste kommer til å bli sykt kult. Jeg har vært litt med på maraton, så løpinga tror jeg skal gå greit. Styrken blir nok utfordringen, forteller Preben etter ei økt med nettopp tøff styrketrening.

Samboer Henriette gleder seg også.

– Jeg gikk hurtigløp på skøyter fram til jeg begynte å studere. Derfor er jeg vant til å bruke beina – overkropp og armer blir nok utfordringen også for min del, sier hun.

– Uansett blir Totens Tøffeste en artig utfordring. Det gir motivasjon til å trene og holde seg i form, og det er målet mitt, sier Henriette Lilløy Bruun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags