Gå til sidens hovedinnhold

Seier på første forsøk

Artikkelen er over 4 år gammel

Adelheid Mortensen Huuse, som opprinnelig kommer fra Raufoss, stakk av gårde med NM gull i tempo for Masters i hennes første ordentlige NM start på tempodistansen.

Mortensen Huuse, som er bosatt i Oslo og sykler for sportsklubben Rye, vant en klar seier på temporittet i klasse kvinner 40–44 år som ble arrangert i idylliske omgivelser ved Saltstraumen.

Klar for VM

Med NM-seier blir det også tur til Frankrike senere i sommer. Der går nemlig VM av stabelen, nærmere bestemt i den franske byen Albi.

– Det blir veldig morsomt. Det blir også en lærerik opplevelse, da jeg aldri har syklet i felt på den størrelsen med kun damer. Så vidt jeg vet er det 120 deltakere i klassen min på fellesstarten, så det blir jo nesten litt Tour de France følelse, sier Huuse.

Hun kan dermed ikke ligge på latsida denne sommeren.

– Det blir mye trening den nærmeste måneden. Så langt i vår har jeg vel brukt rundt 10 timer i uka på sykling, og nå i sommer blir det i alle fall de mengdene for å være best mulig forberedt til VM, sier Huuse.

Moro å trene

Huuse var tidligere i vår med på laget som satte rekord fra Lillehammer til Oslo. Hun liker å konkurrere, men ser at sykkel er en dyr idrett å bedrive.

– Det koster jo penger, men jeg kan anbefale flere på min alder å starte å trene. Å sette seg et mål med treninga er viktig for meg. Da blir også treninga veldig moro å bedrive, og det er morsomt å sykle i en klubb som lag sier Huuse

Bronsemedalje

Eli Rogneby fra Eina Sportsklubb imponerte også under NM Master. Hun ble nummer tre i samme klasse som Mortensen Huuse på tempoen.

I fellesstarten ble Rogneby nummer fire, mens Mortensen Huuse tok nok en medalje med tredjeplass.

Kommentarer til denne saken