Stortalent klar for Raufoss

LOKAL: ? Dette er en flott signering for oss.Han er lokal og har stort utviklingspotensial, mener Raufoss-trener Espen Haug.

LOKAL: ? Dette er en flott signering for oss.Han er lokal og har stort utviklingspotensial, mener Raufoss-trener Espen Haug. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

I konkurranse med Odd og Stabæk.

DEL

Med hjelp fra trofaste supportere ble stortalentet Kamer Qaka (18) i går klar for Raufoss.

– Dette er en flott signering for oss. Kamer fyller 18 år torsdag, har allerede eliteserieerfaring og spiller på G19-landslaget. Selv om han bare er 18 år. I tillegg er han lokal og har stort utviklingspotensial, sa en glad og fornøyd Espen Haug etter at signaturen var på plass tirsdag.

Supertalent

Kamer Qaka startet sin karriere i Brandbu, men allerede på 15-årsdagen signerte han proffkontrakt med Vålerenga. Samme sesong (2009) debuterte han på A-laget i cupkamp med å score et av målene i oppgjøret mot Oppsal. Han er tidenes yngste spiller for Vålerengas A-lag, og debuterte i eliteserien i 2011. I fjor ble det lite spilletid på A-laget og ifølge trener Raufoss-trener Espen Haug har Vålerenga-ledelsen vært innstilt på å slippe Qaka slik at han får mer spilletid.

– Kamer ble fristilt fra kontrakten med Vålerenga og var dermed Bosman-spiller. Det gjør at vi kan hente ham etter at overgangsvinduet stengte. Han vil bli en flott forsterkning for oss. Kamer er rett og slett en glimrende fotballspiller. I fjor dominerte han kampen mot oss da han spilte for Vålerenga 2, sier Espen Haug.

Tilfeldig

Flere klubber har snust på Qaka etter at framtiden i Vålerenga ble usikker. Både Odd og Stabæk har vært på banen, men i går skrev han toårskontrakt med Raufoss.

– Kamer er søskenbarn med Valdrin Rexhaj. Han har trent en del med oss når Vålerenga har hatt ferie. Tommy Fyhn ringte Valdrin da Kamer var på besøk i forrige uke. Tommy ymtet frampå at Kamer burde spille for Raufoss. Litt på fleip og litt på alvor. Slik startet egentlig snøballen å rulle. Men uten supporterne hadde det nok ikke latt seg gjøre, forteller Espen Haug.

Supporterhjelp

Raufosstreneren har nemlig fått beskjed om at klubben ikke har penger til spillerkjøp. Selv om stallen ifølge trener Haug er litt tynn i forhold til skader og karantener. Det syntes tydeligvis også noen supportere.

– I forrige uke startet et par supportere et prosjekt på Facebook hvor de foreslo at de som ønsket kunne forplikte seg til å betale 250 kroner til en konto hver måned fram til overgangsvinduet åpner igjen. Tanken var å bidra med midler til å styrke stallen. Det tok helt av og i løpet av kort tid var over 100 med. Selv om prosjektet er i oppstartfasen. Det er helt fantastisk, og uten disse supporterne så hadde det nok ikke vært mulig. Selv om Kamer slett ikke er noen dyr spiller. Men har er også en god investering, sier Espen Haug.

Kamer Qaka er klar for spill allerede i seriepremièren mot Odd 2 kommende mandag. Raufoss fortsetter også jakten på en offensiv spiller.

– Vi jobber med saken, men det er ikke noe som er klart. Vi vet heller ikke om vi får til noe, men er veldig glade for at Kamer nå er Raufoss-spiller, sa Haug.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags