Hermann og Fourcade vant på Sjusjøen – beskjedne lokale plasseringer

Erlend Øvereng Bjøntegaard ble beste norske på Sjusjøen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Erlend Øvereng Bjøntegaard ble beste norske på Sjusjøen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi måtte langt ned på resultatlistene for å finne lokale navn under lørdagens skiskytteråpningen på Sjusjøen. Tyske Denise Hermann og franske Martin Fourcade vant skiskytternes sesongåpning.

DEL

Den tidligere langrennsløperen Denise Herrmann stakk av med seieren på sprinten på Sjusjøen. De norske jentene klarte ikke blande seg inn i seierskampen under lørdagens sesongåpning.

Hilde Fenne ble beste norske kvinne på femteplass med 26,4 sekunder opp til tyske Herrmann, som er tidligere langrennsløper. Begge endte opp med en strafferunde. Fenne var eneste norske innenfor topp 15.

– Det er jeg fornøyd med. Jeg visste ikke hva jeg gikk til da jeg startet, men femteplass er jeg mer enn godt nok fornøyd med. Det er litt kjekt å bli beste norske, men det er fortsatt tidlig i sesongen, sa Fenne til NRK.

Nadezjda Skardino og Iryna Kryuko, begge fra Hviterussland, ble nummer to og tre.

Litt tung dag

Kona til Ole Einar Bjørndalen, Darja Domratsjeva, hadde samme antall strafferunder som Herrmann, men i langrennssporet hadde hun 28,7 sekunder opp til vinneren. Hun ble nummer sju.

På en litt tung norsk dag ble Tiril Eckhoff nummer 16 med tre strafferunder, 1.03,9 minutter opp til Hermann. Kaia Wøien Nicolaisen kom på plassen bak med én runde, mens Marte Olsbu ble nummer 19. Hun hadde i likhet med Eckhoff tre runder.

– Det var en start. Godt å komme i gang. Jeg er litt rusten. Det merkes, sa Eckhoff til statskanalen.

Kristin Sandbæk fra Østre Toten Skilag skjøt godt og klarte seg med én strafferunde, men det gikk for tregt i sporet, og hun ble til slutt nummer 70.

Maren Wangensteen gikk atskillig raskere, men måtte tåle hele seks strafferunder. Det holdt til 76. plass. Hadelandsjenta Ine Skjellum ble nummer 107 i det sterke selskapet.

Bjøntegaard på andre

Erlend Øvereng Bjøntegaard ble beste norske herre på sprinten under sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen, men han klarte ikke hamle opp med Martin Fourcade.

Bjøntegaard startet hardt, og skjøt to fulle hus, men franske Fourcade gikk hakket raskere og sikret seieren med 13 sekunders margin til Bjøntegaard.

– Det er fortsatt bare den nasjonale sesongåpningen. Det er internasjonalt poengene deles ut, men jeg har fått en god start, og det liker jeg godt. Jeg er veldig fornøyd med det jeg får til her, sa Bjøntegaard til NRK.

Forrykende i sporet

Johannes Thingnes Bø gikk forrykende i sporet på Sjusjøen, men med én bom på hver skyting ble det for langt opp til feilfrie Bjøntegaard og Fourcade.

– Jeg er godt fornøyd. Det er godt å bli ferdig bare egentlig, sa Bø til NRK.

Storebror Tarjei Bø fikk en strafferunde, og endte 17 sekunder bak broren, men hadde tredje beste langrennstid.

Lars Helge Birkeland og Fredrik Gjesbakk kom også innenfor topp ti. Emil Hegle Svendsen skjøt seg bort og kom langt bak med fire strafferunder.

Ole Einar Bjørndalen sparer sesongstarten sin til søndagens fellesstart.

Skrautvål-gutten Harald Øygard skjøt feilfritt på Sjusjøen, men det gikk for tregt i sporet. Med 3.01 minutter bak Fourcade ble Øygard nummer 69. I alt 162 løpere fullførte lørdagens sprint.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags