Gå til sidens hovedinnhold

Rune Brattsveen legger opp etter to år med sjukdom

Artikkelen er over 7 år gammel

Rune Brattsveen legger ski og børse på hylla. To år med mye sjukdom tvinger landingen til å avslutte karrieren som skiskytter på internasjonalt nivå.

– Jeg har ikke rørt skiene siden begynnelsen av februar. Akkurat nå er jeg sjuk igjen. Jeg har tenkt mye på framtida, og er vel mer enn noen gang innstilt på at dette er slutten, sier snart 30 år gamle Rune Brattsveen.

Han slo gjennom med brask og bram da han debuterte i verdenscupen i finske Kontiolahti med niendeplass på sprinten og femteplass på jaktstarten i desember 2007.

For to år siden kom karrierens høydepunkt med VM-gull i stafett i Ruhpolding. Brattsveen ble av mange ansett som lagets svake punkt. Han kvitterte med en strålende andreetappe og gikk Norge inn i gullkampen igjen, etter at Ole Einar Bjørndalen kom litt på etterskudd da han måtte ut i strafferunden på førsteetappen.

Sjanseløs

Nå føler han seg mer eller mindre sjanseløs på å komme tilbake etter to sesonger med ei sjukdomshistorie lang som et vondt år.

– Det blir i hvert fall ikke lettere å komme tilbake når du har vært så lenge borte, sier han.

– Så du har egentlig tatt valget om å legge opp?

– Ja, jeg har så å si gjort det. Jeg er vel innstilt på at dette er slutten. Å drive utholdenhetsidrett krever veldig mye. Nivået i toppen er høyt, og da føler jeg du er mer eller mindre sjanseløs når du har vært så mye sjuk over så lang tid som jeg har vært, sier en ærlig Rune Brattsveen.

Vemodig

Landingen legger ikke skjul på at det er vemodig å bli «tvunget» til å legge ski og børse på hylla.

– Det er klart det føler vemodig. Det er ikke slik jeg hadde ønsket å avslutte karrieren.

– Føler du at du fortsatt har noe ugjort som skiskytter?

– Ja, jeg gjør egentlig det. Jeg føler jeg ikke har fått vist hva jeg egentlig er god for. Og jeg det hadde vært annerledes dersom det var motivasjonen det sto på. Da ville jeg nok ikke følt samme vemodet, sier Brattsveen.

Har vært heldig

Likevel innser Rune Brattsveen at han har vært heldig som har fått oppleve det han har gjort i skiskyting.

– Det er ikke alle forunt å få være med på det jeg sjøl har opplevd. Stafettgullet i Ruhpolding er selvfølgelig det største. Det vil for alltid ligge der som et fint minne. Men jeg har også vært så heldig at jeg har fått være en del av et kjempeflott miljø. Vi har hatt det mye artig og moro på tur, og det kommer jeg helt klart il å savne, sier han.

Nå venter en ny tilværelse. Den vet Rune Brattsveen lite om.

– Jeg får vel først prøve å skaffe meg en jobb og tjene litt penger. Så får jeg tenke tilbake på det jeg tross alt har gjort som skiskytter – og ikke det jeg ikke har fått gjort, sier «skiskytterpensjonist» Rune Brattsveen.

Kommentarer til denne saken