Ruben med Molde feiret seriegullet i natt

MOLDE  20141004. 
 Eliteserien fotball 2014: 
 Molde feirer seriegullet i Molde etter at de vant 1-2 mot Viking tidligere i kveld. Lunan Ruben Gabrielsen har fått låne et flagg av supporterne. 
 Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

MOLDE 20141004. Eliteserien fotball 2014: Molde feirer seriegullet i Molde etter at de vant 1-2 mot Viking tidligere i kveld. Lunan Ruben Gabrielsen har fått låne et flagg av supporterne. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Med seier over Viking og uavgjort for Odd mot Aalesund kunne Ruben Gabrielsen og hans lagkamerater i Molde slippe jubelen løs lørdag kveld.

Molde har nå en uinntakelig ledelse i toppen av eliteserien. De fire siste seriekampene blir nå en ren parademarsj for laget til trener Tor Ole Skullerud.

Utklassing

Seriemesterskapet er lagets tredje i løpet av de fire siste årene. I både 2011 og 2012 ledet Ole Gunnar Solskjær klubben til dens to første seriegull. Nå er det blitt til en trippel, denne gang under ledelse av Tor Ole Skullerud.

Gullet er tatt i ren utklassingsstil. Laget tapte borte mot Odd i annen serierunde. Det er så langt klubbens eneste tap i år. Molde har både scoret klart mest og sluppet inn færrest mål.

Vertene tok ledelsen

Før kampen mot Viking var forutsetningene klare for Molde. For etter at Odd spilte uavgjort (2—2) mot Aalesund, ville Skulleruds mannskap sikre seg seriegullet i eliteserien med seier i Stavanger. Med uavgjort eller tap ville gullfesten blitt utsatt.

Allerede etter åtte minutter sendte Vidar Nisja de formsvake vertene i ledelsen. Viking har tapt sine fire siste kamper. Men mot serielederne gjorde Nisja alt riktig. Etter et innlegg tok han enkelt med seg ballen forbi forsvaret, før han sikkert plasserte ballen forbi keeper Ørjan Nyland.

Utliknet ved straffe

Moldes utlikning kom på straffespark ved Harmeet Singh etter 63 minutter. Straffesparket hadde Fredrik Gulbrandsen skaffet da han jagde etter en lang pasning. Spissen headet ballen over keeper Arild Østbø på hjørnet av straffefeltet og ble lagt i bakken av keeperen. Østbø var etter Singhs straffespark, som var for godt plassert til at det lot seg redde.

Så ble islandske Björn Bergmann Sigurdarson matchvinner etter 78 minutter. Innbytteren, som har slitt stort med skader denne sesongen, ble spilt fri ute til høyre. Han fortsatte inn i straffefeltet og plasserte ballen sikkert over Østbø og opp i motsatt hjørne.

Feiret i Molde i natt

Kappingen Ruben Gabrielsen ble hentet fra Lillestrøm til Molde i sommer og har fått være med på en utrolig høst for Molde-laget. Lørdag var han riktignok ubenyttet reserve i Stavanger, men så seint som i hjemmekampen mot Bodø-Glimt forrige helg spilte Ruben i midtforsvaret sammen med Vegard Forren. Mot Viking var det Forren og finske Toivio som var i startoppstillingen.

Molde-laget landet i hjembyen seint lørdag kveld, og deretter ble seriegullet feiret på Rica Hotel Seilet langt ute i de seine nattetimer.

Ruben og Molde kan sette kronen på verket når laget møter Odd i cupfinalen på Ullevaal 23. november.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags