Fikk eksklusiv ridegodkjennelse: – Vi er veldig stolte

STOLTE: Knut Westrum (t.h.) og Eddie Strandengen fra styret i Gjøvik Rideklubb viser stolt fram beviset på tittelen «veiviserklubb».

STOLTE: Knut Westrum (t.h.) og Eddie Strandengen fra styret i Gjøvik Rideklubb viser stolt fram beviset på tittelen «veiviserklubb». Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Gjøvik Rideklubb vil utvikle sporten og rekrutteringen. Nylig fikk de ny godkjennelse som veiviserklubb av Norges Rytterforbund.

En veiviserklubb er en rideklubb som er et godt forbilde for andre rideklubber, og som vil bistå andre rideklubber rundt om i regionen. Det er også viktig og målbevisst legge til rette for en sportslig satsing, og å skape gode arenaer for våre toppidrettsutøvere. Kompetanse, teknisk personell og ikke minst godt kvalifiserte trenere er noe som er viktig.

Gjøvik Rideklubb er en av 14 rideklubber i hele Norge som er blitt godkjent som veiviserklubb.

– Dette er noe vi har jobbet hardt og lenge for å få til, og vi er veldig stolte av at nettopp vi er godkjente, sier Eddie Strandengen.

Har hatt kurs

Gjøvik Rideklubb har i løpet av våren 2018 hatt besøk av klubbveiledere fra Norges Rytterforbund fire ganger.

– De har hatt et kurs med oss som har gått over fire dager. Det er blant annet blitt skapt en visjon for rideklubben, og vi har fått en ny og oppdatert klubbhåndbok. Nå bretter vi opp ermene, og er klare for nye målsettinger.

Klubben har det siste året klart å skaffe til veie nok egenkapital til å begynne å bygge en ny utebane på anlegget i Bassengparken.

Her driver Gjøvik Ridkelubb også en rideskole med ca. 120 elever og fulle kurs.

Unik beliggenhet

Anlegget i Bassengparken har en helt unik beliggenhet sett i forhold til nærhet til by og andre aktivitetstilbud.

Men anlegget trenger oppgradering, og vi begynner med en ny, flott utebane som kan gjøre at vi kan utvide tilbudet ytterligere, sier Knut Westrum.

KM i dressur

Gjøvik Rideklubb skal også for første gang arrangere KM i dressur i 2018. Dette skal gå av stabelen den 18. og 19. august. Dette vil arrangeres på Norsk Hestesenter på Starum.

– Det er ingen andre klubber i distriktet og Innlandet som er veiviserklubber. Vi ønsker å utvikle oss som klubb, og vil være til hjelp for andre, sier Eddie Strandengen.

Da stevnesesongen startet, så vi at det var et ganske stort antall utøvere som er i aksjon. Dette er lovende for klubben framover.

– Hestesport passer for alle, avslutter han med et smil.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags