Kevin fikk anbefalt Raufoss av fotballkompis

VELKOMMEN: Raufoss-trener Christian Johnsen ønsker Kevin Jablinski velkommen til klubben. Han var på sin første trening torsdag ettermiddag. Foto: Marius Mykleset

VELKOMMEN: Raufoss-trener Christian Johnsen ønsker Kevin Jablinski velkommen til klubben. Han var på sin første trening torsdag ettermiddag. Foto: Marius Mykleset

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

At Raufoss skulle bli klubben for Kevin Jablinski, kan begge parter også takke tidligere Raufoss-spiller Henrik Kjelsrud Johansen for.

DEL

Jablinski har så vidt rukket å ankomme Raufoss, men håper på spilletid fra start allerede mot Brumunddal søndag.

Kevin Jablinski skrev under en utlånsavtale fra Sandefjord til Raufoss ut sesongen. Han håper å kunne bidra med å tette igjen forsvaret til Raufoss, og hjelpe Raufoss i kampen om poeng utover høsten.

Noen sesonger bak i tid var Kevin Jablinski og Henrik Kjelsrud Johansen klubbkamerater i Odd. De to har blitt gode venner, og Jablinski forhørte seg med Henrik før utlånsavtalen var i boks.

Positiv prat

– Henrik er en god venn, og jeg tok kontakt med Henrik da utlånsavtalen med Raufoss kom på bordet. Han anbefalte klubben på det varmeste, og selv om han ikke kjente til den nåværende treneren, var det kun gode anbefalinger fra hans side. Etter den praten kjente jeg at dette ble jeg veldig positiv til, sier Jablinski.

Skiensgutten har ikke bare spilt sammen med Kjelsrud Johansen av menn som har erfaring fra fotball i innlandet. Markus Naglestad, som spilte for FK Gjøvik-Lyn, er også tidligere klubbkompis av Jablinski, både fra Fram Larvik og Sandefjord.

– Jeg fikk med meg at Naglestad også skulle bort, og at det var Ham Kam som ble klubben. Nå treffer jeg jo han i serien etter hvert, så han bør være redd nå og passe seg, sier Jablinski lattermildt. Dermed er advarselen sendt til andre siden av Mjøsa.

Henrik har trua

Henrik Kjelsrud Johansen er på vei tilbake fra skade for Vålerenga. Han spilte en omgang for Vålerenga 2 før i denne uka, og matches forsiktig tilbake i form. Han har troa på at Jablinski er riktig person for Raufoss.

– Kombinasjonen Raufoss og Kevin har jeg veldig trua på. Jeg kjenner Kevin godt, og vet han er en ung ambisiøs spiller, som er seriøs i sin satsing. Jeg snakket med Kevin rett før han skrev under, og denne avtalen håpet jeg skulle gå i orden, sier Henrik.

Han anser Raufoss som et riktig sted å spille om man er seriøs og ønsker spilletid på høyt nivå.

– Det finnes få bedre klubber enn Raufoss i andredivisjon både når det gjelder seriøsitet og fasiliteter. Jeg tror dette vil både løfte Raufoss og Kevin som fotballspiller. Nå skal han hjem til mine hjemtrakter, så da får han spille god fotball og oppføre seg pent, sier en lattermild Kjelsrud Johansen.

Spillesugen

Jablinski har fått lite spilletid på øverste nivå i Sandefjord. Raufoss er et riktig steg for hans egenutvikling slik han ser det.

– Målet mitt er å utvikle meg såpass godt i Raufoss at jeg til neste sesong skal kunne være i førsteelleveren til Sandefjord, sier Jablinski.

Med det som mål er det kun en ting som gjelder for Skiensgutten, nemlig spilletid.

– Man kan vel si det sånn at jeg er veldig spillesugen nå. Jeg gleder meg veldig til å kunne bidra ute på banen for Raufoss i høst, sier Jablinski.

Etter seks baklengsmål på de to siste kampene trenger Raufoss et tett forsvar, og ikke minst tre poeng for ikke å miste helt kontakten med opprykksjagende HamKam og Alta. Foran denne runden er avstanden henholdsvis 11 og åtte poeng opp frta femteplassen Raufoss innehar. Et forsterket Brumunddal er på desperat poengjakt, og spilte helt jevnt med HamKam forrige helg.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags