Gå til sidens hovedinnhold

Mot strømmen på spillerlogistikk

Artikkelen er over 2 år gammel

Mens flere av opprykksrivalene har forsterket med rutinerte og kjente navn, har Christian Johnsen og Raufoss hentet spiller som så vidt har mistet retten til barnetrygd.

For abonnenter

Fredrikstad har hentet Andreas Aalbu fra Ull/Kisa og Sakari Mattila fra Fulham, Sønderjydske, Ålesund. Alta har hentet Christian Reginussen (Strindheim) og Håvard Nome (fra Raufoss). Elverum henter tidligere Manchester City-keeper Kjetil Haug og gjøvikgutten Magnus Solum fra Strømmen. For å nevne noen overganger.

Ungt og lovende

Raufoss henter 19-åringen Christer Johansen fra Tromsø 2 i 4. divisjon og 20 år gamle Thierry Dabove fra 3. divisjonsklubben Eidsvold Turn.

– Du går litt mot strømmen i jakten på å styrke stallen inn mot høstsesongen, Christian Johnsen?

– For det første er vi veldig komfortable med den troppen vi har. De har allerede bevist at de holder et høyt nivå. Så tror vi jo at de spillerne er i en alder som gjør at de vil bli enda bedre utover høsten, sier Raufoss-treneren.

– Hva vil du si om de to nykommerne?

– Thierry Dabove har vi fulgt med en god stund. Han vet vi er god, og han vil kunne være en veldig god spiller for oss i høst allerede. Med Ryan Doghman ute med langtidsskade og Thierry inn så er troppen litt slik den var. Det er vi fornøyde med. Christer Johansen er en ung spiller som var her og viste seg fram og gjerne ville spille for oss nå i høst. Han er en spiller vi ser for oss skal slå til på litt lengre perspektiv.

– Du har ikke vært fristet til å hente noen store og kjente navn?

– Jaah, vi har ikke så mye penger å hente for. For å være helt ærlig. Og de såkalte stjernene de søker vel kanskje først til mer navngjetne klubber. Det er heller ikke alltid de er så gode som navnet sier.

Potensial framfor navn

– Du er ikke så opptatt av navn?

– Nei, jeg er mer opptatt av folk som har cv-en foran seg enn folk som har cv-en bak seg. Jeg tror de spillerne som står på «sprang» fort blir bedre enn de som har vært gode.

– Er det en filosofi du har om at du vil hente ungt og bygge de opp selv. Er du litt Arsène Wenger, den tidligere manageren i din favorittklubb Arsenal?

– Nei, det er jo en filosofi jeg tror på. Og man må forholde seg til realiteten vi lever i på Raufoss og de midlene vi har til disposisjon. Da tror jeg at spillere som har holdninger, sult og potensial i form av tempo og ferdigheter er best for en klubb som Raufoss.

Sult og holdninger

Sult og holdninger trenger Raufoss og Christian Johnsen når de tar fatt på siste del av sesongen. Laget topper tabellen 11 serierunder før slutt. Med tre poengs margin til et kobbel av lag som jakter direkte opprykk og kvalifiseringsplassen.

– Hva tror du om Raufoss' sjanser i opprykkstriden?

– Vi er nok sånn på det enkle «ta en kamp av gangen». Det er såpass mange jevne lag at mange lag kan ta poeng av hverandre helt inn. Hvordan det regnestykket ender oppen gang ut i oktober får vi nå se. For oss blir det hovedfokus å utvikle alle faser i spillet vårt og være nullstilte og klare til neste kamp.

Tøff kamp mandag

Neste kamp for Johnsens mannskap er mandag. Da venter Stabæk 2 på Nadderud. En kamp som trolig blir langt vanskeligere enn mange Raufoss-supportere håper og tror. Fordi Stabæk er klart styrket i A-stallen, landslagsaktiviteten for yngre langslag er roligere og det betyr et lagt sterkere andrelag for eliteserielagene. Sist helg slo Stabæk 2 Fram greit borte, og laget jakter fornyet kontrakt etter en svak vårsesong og bunnplass.

– Det blir en vanskelig kamp. Vi må nok prestere opp mot vårt aller beste hvis vi skal vinne den kampen, sier Johnsen.

Raufoss får tilbake Snorre Strand Nilsen, Stian Simenstad og Martin Petterson Heiberg etter karantene. Marius Alm er også i full trening igjen og kom inn i en litt smårufsete Raufoss-forsvar i andre omgang i 3-1-seieren over Nybergsund.

Kampen sendes på OA-TV mandag med kampstart 18.00.

Kommentarer til denne saken