Raufoss-damene holder liv i opprykksdrømmen

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Natalie Granvang Nilsen og Lise Lotte Øvre mente Raufoss hadde en gyllen sjanse til å rykke opp foran første kvalifiseringskamp mot Hardhaus.

– Jeg har veldig lyst til å klare dette opprykket. I år mener jeg faktisk det kan gå veien også. Fordi vi i år ble nummer to i serien, og virkelig har fortjent å spille om kvalik. Tidligere har vi endt lenger ned på tabellen, men fått mulighet fordi andrelag ikke kan rykke opp. Vi får en tøff oppgave mot Hardhaus, men klarer vi å spille opp mot vårt beste, så har jeg tro på at vi kan vinne, sa Natalie Granvang Nilsen før kampen.

Seiret på hjemmebane

Og damelaget til Raufoss holder liv i drømmen om opprykk til 1. divisjon etter seier 1-0 hjemme i storhallen mot Hardhaus i ettermiddag.

Hardhaus vant den første opprykkskampen mot Byåsen med 5-2 hjemme i Narvik sist helg. Med seier i storhallen, ville laget vært klare for opprykk. Slik ville imidlertid ikke Raufoss-jentene det.

I en god førsteomgang ga Synne Rønningen hjemmelaget ledelsen 1-0 etter 30 minutter. I andreomgangen ble Raufoss presset bakover på banen, men klarte å stå imot presset. Ikke minst keeper Ida Kristine Dahl Farstad sørget for at Raufoss klarer seg med uavgjort i avgjørende bortekamp mot Byåsen neste helg.

– Det var mange slitne bein mot slutten. Men jeg synes vi spilte en strålende førsteomgang og hadde en moral i laget som gjorde at vi klarte å stå imot da vi ble presset bakover i starten på andreomgangen, sa en fornøyd Raufoss-trener Pål Strand etter kampen.

Han tror det er fullt mulig å vinne også mot Byåsen på bortebane neste søndag.

– Men vi må gå for å vinne, ikke legge oss bakpå og satse på uavgjort. Det vil bety mye for dame- og jentefotballen i hele distriktet dersom vi klarer å rykke opp, sa Pål Strand etter seieren mot Hardhaus.

Erfaring

Natalie Granvang Nilsen og Lise Lotte Øvre er viktige brikker for Raufoss. Begge har erfaring fra 1. divisjon. Lotte Lise har også spilt i eliteserien.

Natalie Granvang Nilsen har spilt mange sesonger på Raufoss, men spilte fjorårssesongen for Lyn i Oslo. Hun kom hjem til Toten i sommer.

– Jeg spilte ett og et halvt år for Lyn, men ettersom jeg gikk på skole her, så ble det veldig mye reising. forteller hun.

Neste sesong starter hun med studier igjen. Da kan hun igjen være tapt for Raufoss.

– Jeg skal bli politi, men må være 20 år før jeg kan starte på studiene. Planen er at jeg skal studere i Stavern og bo i Skien, sier Natalie, som skal flytte sammen med kjæresten og fotballspilleren Oliver Berg.

Berg skal spille for Odd neste sesong.

– Planen er at jeg skal spille første del av neste sesong på Raufoss. Jeg har veldig lyst på at det skal bli i 1. divisjon, sier hun og smiler.

Spesielt

Lise Lotte Øvre er ny i Raufoss og har planer om å spille de neste årene for totenklubben. Hun kom fra Medkila i Harstad.

– Jeg flyttet hit i sommer, og skal studere på Høgskolen i tre år. Jeg har veldig lyst til å spille 1. divisjon med Raufoss, sier Øvre.

Hun studerer teknologidesign og ledelse. Lise Lotte har også god erfaring fra viktige kamper.

– Jeg kom på damelaget til Medkila som 14-åring. Da var vi i 1. divisjon. Så har vi rykket opp og ned noen ganger, og jeg har spilt både i toppserien og 1. divisjon, forteller hun.

Viktig

Oppgjøret mot Hardhaus fra Narvik var spesielt for Øvre. I Nord-Norge er gamleklubben Medkila og Hardhaus naboer og erkerivaler på damesiden.

– Sist jeg spilte mot dem ble det 1–1. Jeg scoret vårt mål. Foreløpig har jeg ikke scoret for Raufoss, og det ville passe meg fint om mitt første mål kom mot nettopp Hardhaus, sier hun og smiler bredt.

Både Natalie Granvang Nilsen og Lise Lotte Øvre håper å kunne realisere opprykksdrømmen som gikk i vasken for herrelaget til Raufoss.

– Et opprykk vil bety mye for kvinnefotballen i Raufoss. Nå som herrelaget ser ut til å glippe opprykket, tror jeg det er viktig for klubben om vi skulle klare det, sier Granvang Nilsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags